Διεθνή

Καϊλή: Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά μου

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής».

Parallaxi
καϊλή-δεν-έχω-καμία-σχέση-με-τα-χρήματα-946199
Parallaxi

Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, δήλωσε το Σάββατο (10/06) πως «δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά της» όσον αφορά στο σκάνδαλο Qatargate και μίλησε για τις συνθήκες κράτησής της.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», η Εύα Καϊλή ανέφερε: «Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί. Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σ’ εμένα είπαν “δεν είναι για εσένα, έχεις βουλευτική ασυλία”. Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει».

Ακόμα, η ίδια συμπλήρωσε: «Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. […] Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από τη “Soir” στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα».

Η Εύα Καϊλή θέλησε να απαντήσει σε όσο το δυνατόν λιγότερες ερωτήσεις για τον ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της στην υπόθεση. Προτίμησε, επίσης, να μην απαντήσει στο ερώτημα αν είναι ακόμα με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον πατέρα του παιδιού της.

Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής της, η Εύα Καϊλή τόνισε: «Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Σχετικά με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ, η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε, ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο – μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά στη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του Κοινοβουλίου».

Τέλος, η ίδια είπε: «Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση. […] Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα