Ελλάδα

Καιρός: Ασταθής καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου - Προσοχή σε πεζοπόρους, κατασκηνωτές και βοσκούς

Parallaxi
καιρός-ασταθής-καιρός-με-βροχές-και-σπ-904136
Parallaxi

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 14-15/05. Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Προσοχή σε πεζοπόρους – ορειβάτες- κατασκηνωτές και βοσκούς», αναφέρει το forecastweather.gr.

Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05:

sabbato14-5.png
kyriakh-15-5.png
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα