Καιρός

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την Κυριακή του Πάσχα – Με βροχές το βράδυ της Ανάστασης

Η πρόγνωση καιρού για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα.

Parallaxi
καιρός-αλλαγή-σκηνικού-την-κυριακή-το-1150666
Parallaxi

Το καιρικό στίγμα για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνουν οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι προβλέπουν ένα Πάσχα άστατο, με περιόδους βροχών και καταιγίδων, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται σύντομα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου της ΕΡΤ, σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα με βοριάδες έως και 8 μποφόρ καθώς σταδιακά υποχωρούν και αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα έχουν ένταση έως 7 μποφόρ και στη συνέχεια δεν θα προβληματίσουν.

Στο πεδίο των βροχών, την Τετάρτη λίγο θα βρέξει τοπικά στη βόρεια Κρήτη. Tην Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή τοπικές μπόρες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Το Μ. Σάββατο είναι πολύ πιθανόν πρόσκαιρα να βρέξει, ή και να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές πιο νότια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, προβλέπεται ότι ο καιρός ανήμερα το Πάσχα να βελτιωθεί ξανά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λείψουν κάποιες πολύ τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ή και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με βροχές η Ανάσταση

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος αναφέρει πως οι βοριάδες θα υποχωρήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά θα υπάρχει μια αστάθεια προς το τέλος της εβδομάδας, χωρίς όμως να χαλάσει ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα και στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι στη συνέχεια ωστόσο θα υποχωρήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη μας προσεγγίζει μια διαταραχή η οποία θα αφορά την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, γύρω από τη Θεσσαλία και πιο πολλές βροχές προς την Μακεδονία και τη Θράκη.

Αντίστοιχο το καιρικό μοτίβο και τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα σε κλοιό βροχοπτώσεων, όχι όμως απαγορευτικές καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Τα πιο πολλά φαινόμενα θα είναι προς δυτική Ελλάδα και Μακεδονία.

Το Μεγάλο Σάββατο θα περάσει μία οργανωμένη κακοκαιρία. Ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ένα γρήγορο πέρασμα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Η ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα θα γίνει με βροχές.

Τα καλά τα νέα μας τα φυλάει ο καιρός για την Κυριακή του Πάσχα, καθώς φαίνεται ότι ο καιρός αν και θα ξεκινήσει άστατος, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί στο Αιγαίο, όπου αναμένονται μερικές τοπικές μπόρες.

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα