Καιρός

Παρέλαση με ζέστη πριν τη χειμωνιάτικη παρένθεση

Από πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Parallaxi
παρέλαση-με-ζέστη-πριν-τη-χειμωνιάτικ-896683
Parallaxi

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, αύριο και μεθαύριο με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να γίνεται με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από τη Δευτέρα, που θα φέρει βροχές, κρύο ακόμη και χιόνια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη και Σάκη Αρναούτογλου, από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα πέσει η θερμοκρασία, θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη, θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Επειτα, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου να είναι και πάλι ανοιξιάτικο, με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει υπάρχει μία διχογνωμία για τις καιρικές συνθήκες, με το αμερικανικό μοντέλο να δείχνει πολλά χιόνια από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη. Με χιόνια ίσως και στην Πάρνηθα. Ο υδράργυρος θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα