Ελλάδα

Πρωτομαγιά: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο – Τέσσερις μετεωρολόγοι απαντούν

Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα - Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Parallaxi
πρωτομαγιά-τι-καιρό-θα-κάνει-το-τριήμε-1000453
Parallaxi

Τα στοιχεία για τον καιρό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2023 έχουν «κλειδώσει». Θα παραμείνει άστατος, ωστόσο, η θερμοκρασία θα ανέβει το Σαββατοκύριακο.

Οι μπόρες δεν θα λείπουν από το μενού κυρίως στα ηπειρωτικά και θα ενταθούν τη Δευτέρα. Από την Τρίτη, όμως, αναμένεται ένα νέο κύμα καταιγίδων.

Ας δούμε τι λένε για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η ΕΜΥ και οι μετεωρολόγοι.

Χριστίνα Ρήγου

Για ένα τριήμερο με άστατο καιρό έκανε λόγο σήμερα η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου. Περισσότερες βροχές θα υπάρξουν ανήμερα της Πρωτομαγιάς, που δεν θα έχουν, όμως, μεγάλη διάρκεια και ένταση. Η θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι πολύ ευχάριστη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για έντονη αστάθεια τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και ανήμερα της Πρωτομαγιάς έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η αστάθεια εντοπίζεται κυρίως προς το μεσημέρι και θα φέρει βροχές σε πολλές περιοχές τα απογεύματα. Πιο πολλές θα είναι οι καταιγίδες ανήμερα της Πρωτομαγιάς προς το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα είναι πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ερμιόνη Κατιτζόγλου

Για ένα τριήμερο με τοπικές βροχές και μπόρες, χωρίς καιρικές υπερβολές έκανε λόγο η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου. Οι περιοχές που θα δουν καταιγίδες ανήμερα της Πρωτομαγιάς είναι κυρίως τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει.

Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στη χθεσινή του πρόγνωση πως την Πρωτομαγιά θα έχουμε συννεφιά από το πρωί στην Δυτική Ελλάδα με κάποιες βροχές σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια κάποια περάσματα βροχών θα υπάρξουν σε ηπειρωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα είναι άστατος και από την Τρίτη θα πάμε σε περίοδο με αρκετές βροχές.

Πρόγνωση ΕΜΥ

Για το Σάββατο:

Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Κυριακή:

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Για την Πρωτομαγιά:

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα