Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου: Ετοιμαστείτε για καύσωνα

Πότε φτάνει η θερμή μάζα στην Ελλάδα - Ο καιρός μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας - Δείτε το βίντεο

Parallaxi
σάκης-αρναούτογλου-ετοιμαστείτε-για-1029263
Parallaxi

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για την ερχόμενη βδομάδα ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει από τις 11 και 12 Ιουλίου θερμή γλώσσα καταφθάνει στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται προς τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας να έχουμε και όλα τα χαρακτηριστικά για να μιλάμε για καύσωνα.

Πάντως για την Πέμπτη αναμένεται το πρωί στις περισσότερες περιοχές της χώρας ηλιοφάνεια, αλλά και συννεφιές σε Μακεδονία έως και Θράκη.

Από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά της χώρας και συγκεκριμένα στα βουνά θα έχουμε το πιθανότερο μπόρες αλλά όχι για πολύ.

Το βράδυ, τα όποια φαινόμενα θα ηρεμήσουν και η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι στους 35 βαθμούς, στο Ιόνιο στους 34 στα νησιά του Αιγαίου στους 33 στα βόρεια από 31 έως 34 και στα νότια στους 32 βαθμούς.

Στην Αττική, λιακάδα από το πρωί και συννεφιές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε ήλιο και λίγα σύννεφα το πρωί και το μεσημέρι δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και για πολύ λίγο. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Την Παρασκευή, ήλιος από το πρωί με σύννεφα στη Μακεδονία και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εκεί αναμένονται κάποιες καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά.

Το Σάββατο, επίσης λιακάδα από το πρωί και λίγες μπόρες στα ΒΑ της Ελλάδας.

Την Κυριακή ηλιοφάνεια παντού και τη Δευτέρα θα είναι μια μέρα χωρίς κάποια αλλαγή δηλαδή λιακάδα και βοριάδες έως 7-8 μποφόρ στα ΝΝΑ τμήματα του Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καύσωνα στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα