Kακοκαιρία Γηρυόνης: Τέσσερις νεκροί – Ανυπολόγιστες καταστροφές

Ανυπολόγιστες ζημιές.

Parallaxi
kακοκαιρία-γηρυόνης-τέσσερις-νεκροί-518513
Parallaxi
Eικόνα (αριστερά) Parallaxi / (δεξιά) Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος

Τέσσερις νεκρούς αφήνει πίσω του ως τραγικό απολογισμό η κακοκαιρία Γηρυόνης που σάρωσε την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Αντίρριο όταν αναποδογύρισε το ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν την Κυριακή, μία ηλικιωμένη έχασε την ζωή της στην Ρόδο στο πλημμυρισμένο σπίτι της και μία κολυμβήτρια έχασε την ζωή της στην Κω.

Δείτε Σχετικά ΕΔΩ

Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Κινέτα 

Περισσότερες από 300 κατοικίες εκτιμάται ότι έχουν υποστεί ζημιές στην Κινέτα από τις πλημμύρες των τελευταίων ωρών. Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν περίπου 100 αυτοψίες σε κατοικίες που υπέστησαν ζημίες.

Δείτε Σχετικά ΕΔΩ.

Προβλήματα στην Χαλκιδική και στη Θάσο 

Νέα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και Θάσο, που είχαν πληγεί και τα προηγούμενα 24ωρα από πλημμυρικά φαινόμενα. Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τις δύο παραπάνω περιοχές και οι έντονες βροχοπτώσεις χθες το βράδυ μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στη Θάσο η Υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του Λιμένα και στην ίδια περιοχή πραγματοποίησε μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία. Στην περιοχή της Ιερισσού και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η Πυροσβεστική, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις. Εξάλλου στην Ιερισσό στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο και είναι καλά στη υγεία του.

Δείτε Σχετικά ΕΔΩ.

Την κήρυξη της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου

Την κήρυξη του νησιού της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ το νησί.

Τα αιτήματα κατατέθηκαν χθες το βράδυ και αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας, όπου έγινε η αποτύπωση της κατάστασης όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι εκείνη την ώρα.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη του ΣΟΠΠ ήταν ότι, όσες προληπτικές ενέργειες κι αν γίνουν, δεν επαρκούν για να καλύψουν ελλείψεις, παραλήψεις και αστοχίες δεκαετιών, που έχουν τελικά, καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου δεσμεύτηκαν να «τρέξουν» τις διαδικασίες αποκατάστασης των πληγέντων άμεσα, ώστε οι απαιτούμενες ενέργειες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα