Top

Καλαμαριά: Δύο κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου

Ο ένας εργαζόμενος έχει εκδηλώσει πυρετό και ήπια συμπτώματα ενώ ο άλλος είναι μέχρι στιγμής ασυμπτωματικός.

Όλγα Νίκου
καλαμαριά-δύο-κρούσματα-κορονοϊού-σε-642550
Όλγα Νίκου

corona

Δύο κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους στη Διεύθυνση Καθαριότητας έχουν σημάνει συναγερμό στο  δήμο Καλαμαριάς. 

Πρόκειται για έναν υπάλληλο καθαριότητας του δήμου και ένα ακόμα άτομα που δούλευε στην υπηρεσία εκτελώντας ποινή κοινωφελούς εργασίας. Ο ένας εργαζόμενος έχει εκδηλώσει πυρετό και ήπια συμπτώματα ενώ ο άλλος είναι μέχρι στιγμής ασυμπτωματικός. Και οι δύο βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην parallaximag.gr o δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαδραμανέλης, έχουν γίνει οι ιχνηλατήσεις των δύο κρουσμάτων και διενεργήθηκαν από χθες 17 τεστ σε άτομα τα οποία  ήρθαν σε επαφή με τα δύο κρούσματα. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται σήμερα.

“Έχουμε εφαρμόσει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά για τα κρούσματα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ. Πραγματοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή απολυμάνσεις στα κτίρια της Διεύθυνσης Καθαριότητας και στα απορριμματοφόρα. Προληπτικά μάλιστα μέχρι τις 4 σήμερα τα ξημερώματα απολυμάναμε όλα τα δημοτικά κτίρια”, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Πριν από δεκαπέντε μέρες άλλο ένα άτομο το οποίο εργάζονταν στο δημοτολόγιο του δήμου είχε βρεθεί θετικός σε κορονοϊό. Και στην περίπτωση αυτή τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ορίζουν οι υγειονομικές αρχές και ευτυχώς δεν προέκυψαν άλλες μολύνσεις από το συγκεκριμένο κρούσμα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα