Επικαιρότητα

Καλαμαριά: Μεγάλη η προσέλευση πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία.

Parallaxi
καλαμαριά-μεγάλη-η-προσέλευση-πολιτώ-589733
Parallaxi

Με επιτυχία, δεδομένης της ικανοποιητικής προσέλευσης του κόσμου μετά από ραντεβού και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι  η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όλα κύλησαν άψογα. Την αιμοληψία διενήργησαν γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».  

Από τους πρώτους αιμοδότες που προσήλθαν  σήμερα το πρωί ήταν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος και απέδειξε έμπρακτα ότι η προσφορά  αίματος αποτελεί  πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. «Η αιμοδοσία είναι δώρο ζωής, που προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Με δεδομένη  τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και της επιτακτικής ανάγκης για αίμα, οι συμπολίτες μας που προσήλθαν σήμερα για να δώσουν αίμα, πρόσφεραν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας και τους ευχαριστούμε πολύ».

Πρόσθεσε μάλιστα «η αιμοδοσία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να διασφαλιστούν τα αποθέματα αίματος για όσους το χρειάζονται και επιπλέον  η σημερινή αιμοδοσία  είναι  ένας τρόπος να δείξουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε το φόβο της πανδημίας».

Η ανταπόκριση πάντως των πολιτών στο κάλεσμα, της από κοινού δράσης του Δήμου Καλαμαριάς, του Γ.Μ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς και Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου  ήταν εντυπωσιακή  αφού συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος, μέσα  στο συγκεκριμένο χρόνο των 4 ωρών που διήρκησε η αιμοληψία, όπως προγραμματίστηκε από το  Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»  και υπερκάλυψε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Οι πολίτες παρόλο που μένουν σπίτι,  βγήκαν για να δώσουν αίμα και αρκετοί από αυτούς  μάλιστα που προσήλθαν δεν κατέστη εφικτό να αιμοδοτήσουν  για κάποιους λόγους υγείας.

Στη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχαν ληφθεί όλα τα επιβεβλημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των αιμοδοτών και των συντελεστών, ενώ προηγήθηκε και σχολαστική απολύμανση του χώρου από ειδικά συνεργεία του Δήμου. Οι διοργανωτές της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ευχαρίστησαν όλους τους αρμόδιους φορείς και τους εθελοντές που στάθηκαν αρωγοί στην διαδικασία της επικοινωνίας της συγκεκριμένης δράσης και πάνω από όλα στην ουσιαστική υποστήριξη σε αυτή τη δράση  της ανιδιοτελούς προσφοράς. Παράλληλα προτρέπουν τους πολίτες να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία.

Ωστόσο, σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που δήλωσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κατάλογος αναμονής αιμοδοτών, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί νέα ημερομηνίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα