Επικαιρότητα

Καλαμαριά: Στην τελική ευθεία τα έργα των ομβρίων υδάτων

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Το δίκτυο θα καλύψει το νότιο τμήμα του Δήμου Καλαμαριάς.

Parallaxi
καλαμαριά-στην-τελική-ευθεία-τα-έργα-τ-932805
Parallaxi

Επί χάρτου εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη του μεγάλου έργου, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά στη Β΄Φάση Δικτύου Ομβρίων Υδάτων στο νότιο τμήμα του Δήμου Καλαμαριάς.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, παρουσία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλίας Παντελίδου, εκπροσώπων  της ΕΥΔΕ Μακεδονίας-Ηπείρου & Θράκης(Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων) και της αναδόχου εταιρίας.

Με κάθε λεπτομέρεια έγινε η συζήτηση για την εκτέλεση του έργου, που θα ξεκινήσει από τον Φοίνικα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου οχτώ μήνες, ενώ ταυτόχρονα εξετάστηκαν και οι ασφαλτοστρώσεις που θα ακολουθήσουν,  βάσει του δεύτερου έργου οδοποιίας, που περιλαμβάνει περισσότερους από εξήντα πέντε δρόμους.

«Το έργο της δεύτερης φάσης των ομβρίων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, όμως θέλω να υπάρχει όσο το δυνατό μικρότερη ταλαιπωρία για τους κατοίκους»  τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης στη σύσκεψη και ζήτησε να τηρηθούν στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα.

Το συγκεκριμένο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται στα 10.520.000€, θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής της οδού Πόντου έως της Περιφερειακή Τάφρο του Δήμου Καλαμαριάς και θα καταλήγουν στον Θερμαϊκό κόλπο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα