Διεθνή

«Καλή» η πρώτη επικοινωνία μεταξύ Φον ντερ Λάιεν και Μελόνι

Συγχαρητήρια στην Ιταλίδα πρωθυπουργό από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Parallaxi
καλή-η-πρώτη-επικοινωνία-μεταξύ-φον-898729
Parallaxi

Την πρώτη της επικοινωνία είχε το Σάββατο (22/10) η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η ορκωμοσία της οποίας έγινε νωρίτερα.

“Καλή πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι σήμερα. Θα εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας από την Ουκρανία μέχρι την ενέργεια. Ανυπομονώ για μια πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες στο εγγύς μέλλον”, ανέφερε με ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μισέλ: “Η Ιταλία είναι ισχυρός εταίρος της ΕΕ”

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η οικονομική κατάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στην πρώτη τους επικοινωνία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Μισέλ, «η Ιταλία είναι ισχυρός εταίρος της ΕΕ. Μόλις μίλησα με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Συζητήσαμε μερικές από τις κοινές μας προκλήσεις: τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε πολύ σύντομα στις Βρυξέλλες».

Αναστασιάδης: “Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι” Τα συγχαρητήριά του προς τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

“Συγχαρητήρια στη Giorgia Meloni, τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και προς όφελος της κοινής μας περιοχής της Μεσογείου και των λαών των δύο χωρών μας”, έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα