Διεθνή

Καλπάζει η πανδημία στον κόσμο

Οι ΗΠΑ θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους

Parallaxi
καλπάζει-η-πανδημία-στον-κόσμο-796263
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

611 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 611 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 20.685 περιστατικά του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 242.547 νεκρούς επί συνόλου 2.901.094 μολύνσεων.

Ο 4ος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε την 30ή Ιουνίου, επικαλούμενο στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που άντλησε από τα ληξιαρχεία, πως τα θύματα πιθανόν είναι περίπου 60% περισσότερα απ’ όσα επιβεβαιώνονται επισήμως.

Κούβα: Ρεκόρ 98 θανάτων και 9.300 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 98 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού που είχε αποτέλεσμα να ξεπεραστεί το όριο των 3.000 θανάτων, ενώ διαγνώστηκαν 9.363 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων στο κράτος της Καραϊβικής έφθασε έτσι τους 3.091 νεκρούς επί συνόλου 422.614 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Η Αβάνα κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο (1.445), ακολουθούμενη από τις επαρχίες Σιέγο δε Άβιλα (1.192), Σιενφουέγος (1.032) και Ματάνσας (758).

Τις προηγούμενες οκτώ ημέρες η χώρα κατέγραψε πάνω από 8.500 κρούσματα και εκφράζονται ανησυχίες ότι θα σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη αύξησή τους τις επόμενες ημέρες. Οι αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια να ανοσοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, έχουν χορηγήσει πάνω από 10,2 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 που αναπτύχθηκαν εγχωρίως.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε πρόσφατα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα. Πάντως, παρότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες, δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Βραζιλία – Ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000.000 κρουσμάτων – Στις 559.607 οι νεκροί

Η Βραζιλία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 40.716 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 1.175 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στα νοσοκομεία.

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτεια της χώρας στις αρχές του 2020.

Βαρύτατος απολογισμός Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 40.716 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 1.175 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στα νοσοκομεία.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 559.607 νεκρούς, ενώ οι καταγεγραμμένες μολύνσεις είναι πια 20.026.533.

Η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Τόκιο 2020: Ακόμη 31 περιπτώσεις κορωνοϊού που «συνδέονται» με τη διοργάνωση

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσε πως εντοπίσθηκαν ακόμη 31 περιπτώσεις κορωνοϊού, που «συνδέονται» με την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Από την 1η Ιουλίου 2021, οπότε και άρχισε η σχετική καταμέτρηση, τα άτομα που προσεβλήθησαν από τον κορωνοϊό και έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι 353.

Ταϊλάνδη: Σχεδόν 21.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ–, 160 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 20.920 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς το λεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΗΠΑ: Πλήρη εμβολιασμό όλων των ξένων επισκεπτών θα ζητήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταρτίζει ένα σχέδιο, με βάση το οποίο θα απαιτείται από σχεδόν όλους τους ξένους επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την Covid-19, στο πλαίσιο της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που εμποδίζουν πάρα πολλούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο να μπουν στη χώρα, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος δεν είναι έτοιμος να άρει αμέσως τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων της Covid-19, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ομάδες εργασίας από διάφορες υπηρεσίες εργάζονται μαζί «ώστε να έχουμε έτοιμο ένα νέο σύστημα όταν θα μπορούμε να ανοίξουμε ξανά τα ταξίδια», είπε ο αξιωματούχος.

Το σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει «μια σταδιακή προσέγγιση που, με τον καιρό, θα σημαίνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι ξένοι πολίτες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ (από όλες τις χώρες) θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως», τόνισε.

Iταλία: Το «πράσινο πάσο» επεκτείνεται σε σχολεία, τρένα και αεροπλάνα

Το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα συνεδριάσει για τελευταία φορά πριν από τις θερινές διακοπές. Κύριος στόχος του υπουργικού συμβουλίου είναι να εγκρίνει την επέκταση της χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Στην Ιταλία έχει ήδη αποφασιστεί ότι όλοι οι πολίτες άνω των δώδεκα ετών, από τις 6 του μηνός, θα πρέπει να διαθέτουν πράσινη κάρτα (η οποία εκδίδεται μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου) για να μπορούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων και να εισέρχονται σε πολιτιστικά κέντρα, γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αύριο η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει την επέκταση του «πάσου» στο διοικητικό προσωπικό και στους δασκάλους και καθηγητές των ιταλικών σχολείων. Ως εναλλακτική, μπορεί να ζητηθεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ κατά του κορονοϊού, κάθε δυο ημέρες.

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της εμβολιαστικής εκστρατείας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, στο μεταξύ, ζήτησε από όλες τις ιταλικές περιφέρειες να τον ενημερώσουν λεπτομερώς, μέχρι τις 20 Αυγούστου, πόσοι εκπαιδευτικοί θα έχουν εμβολιαστεί.

Οι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, έως τώρα είναι η Καλαβρία, η Σαρδηνία, η Σικελία και η ευρύτερη περιοχή της Γένοβας. Πανιταλικά, το ποσοστό των καθηγητών και δασκάλων που έχουν εμβολιαστεί ξεπερνά, πάντως, το 85%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αύριο θα αποφασιστεί και η υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου για την επιβίβαση σε υπεραστικά τρένα και αεροπλάνα, αλλά μόνον από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εμπορικής ένωσης Confesrcenti, τέλος, προκύπτει ότι το 47% των Ιταλών έχει ήδη στα χέρια του το πράσινο πάσο, το 20% το έχει ζητήσει και το 21% δηλώνει ότι δεν εννοεί να το ζητήσει και να το χρησιμοποιήσει. Οι υπόλοιποι, παραμένουν αναποφάσιστοι.

Όσο για την χρησιμότητά του, οι καταναλωτές θεωρούν ότι θα τους ευνοήσει ή δεν θα τους ζημιώσει, σε ποσοστό 72%, ενώ το 54% των επιχειρηματιών του τομέα της εστίασης φοβάται ότι μπορεί να του προκαλέσει οικονομική ζημία.

Γερμανία: Ξανά πάνω από 3.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 26 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.539 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.780.985, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 6.500 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού πλησιάζουν τα 886.000

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 8 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 6.503 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν 3.375 κρούσματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα