Επικαιρότητα

Καπάνι: Πλησιάζει η δημοπράτηση του έργου που θα αλλάξει την εικόνα του

Τι περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί;

Parallaxi
καπάνι-πλησιάζει-η-δημοπράτηση-του-έρ-662152
Parallaxi

Πλησιάζει η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, που θα αλλάξει την εικόνα και τη λειτουργία σε μια από τις πλέον παραδοσιακές αγορές στην καρδιά της πόλης.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης μάλιστα, σε συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, ενέκρινε τους όρους του σχετικού διαγωνισμού.

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν την ανάπλαση της αγοράς Βλάλη και συγκεκριμένα τη ζώνη που περικλείεται από την Εγνατία, την Αριστοτέλους, την Ερμού και τη Βενιζέλου. Ειδικότερα, προγραμματίζεται η αναβάθμιση των πεζόδρομων Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκληπιού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη και Σπανδωνή καθώς και άλλων μικρότερων πεζόδρομων. Στόχος των παρεμβάσεων η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η αισθητική εικόνα της περιοχής και η λειτουργικότητά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αγορά θα εκσυγχρονιστεί με τη χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης.

Πέρα από τις εργασίες ανακατασκευής του συνόλου των πεζόδρομων και των οδών ήπιας κυκλοφορίας, προβλέπονται συντηρήσεις στις υφιστάμενες κατασκευές, δενδροφυτεύσεις και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας και ελέγχου της αγοράς, με στόχο την ενίσχυση και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη έχει υπάρξει συνεννόηση με την ΕΥΑΘ, ώστε να γίνουν εργασίες για την απομάκρυνση του παλιού δικτύου της αποχέτευσης και την αντικατάσταση των αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων με νέο αγωγό σύγχρονης τεχνολογίας, που θα έχει τη δυνατότητα εύκολου και άμεσου ελέγχου.

Το έργο “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Καπάνι” είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα