Top

Καπραβέλος: Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Όσα είπε για το περιστατικό με τον επόπτη

Parallaxi
καπραβέλος-τα-σχολεία-είναι-κολαστήρ-839139
Parallaxi

Ενδεικτικά της κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι όσα λέει ο Νίκος Καπραβέλος για την καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό, αλλά και η φανερή εξάντλησή του μιλώντας στην τηλεόραση.

«Βιώνουμε τραγικές στιγμές για μια ακόμη φορά. Είναι γεμάτες και οι 36 κλίνες εντατικής. Φτάσαμε στο maximum των δυνατοτήτων μας σαν σύστημα υγείας και στο maximum της αντοχής μας σαν υγειονομικό προσωπικό», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου καθημερινά δίνει μάχη για να σώσει ζωές υπό αντίξοες συνθήκες.

Τόνισε ότι πλέον «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες στο Σύστημα Υγείας ούτε σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε εξειδικευμένο προσωπικό. Η ιστορία παίζεται στην κοινωνία και πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία».

Και όπως δήλωσε, τρία είναι τα αγκάθια με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση:

«Πρώτον, η διασπορά στα σχολεία. Υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά. Εφιστώ την προσοχή στην Επιτροπή και στην Πολιτεία. Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού. Είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της διασποράς και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο ή μη της πανδημίας.

Δεύτερον, οι ανεμβολίαστοι, δηλαδή άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων για να προφυλαχθούν οι ίδιοι διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Τρίτον, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα είτε στην ανθρώπινη δραστηριότητα είτε σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. Είναι τρία αγκάθια που έχουν κόστος πολιτικό, αλλά αν δεν τα λύσουμε, η τραγωδία που βιώνουμε θα γίνει μεγαλύτερη».

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό στο «Γ. Παπανικολάου» όπου μια 51χρονη γυναίκα, αρνήτρια του κορονοϊού, έχασε τη ζωή της επειδή αρνήθηκε να διασωληνωθεί, ο κ. Καπραβέλος κατήγγειλε την ύπαρξη ενός οργανωμένου συστήματος παραπληροφόρησης.

«Υπόγραψε και φύγε»: Επόπτης συμβούλευε ασθενή να μην διασωληνωθεί και πέθανε

«Το να υπάρχουν αφελείς ασθενείς που να μην εμπιστεύονται τους γιατρούς να το κατανοήσω, αλλά το να υπάρχει πίσω από αυτούς ένα κύκλωμα -και μάλιστα επόπτης υγείας- πραγματικά είναι ακατανόητο. Χάσαμε τη λογική μας. «Η ασθενής αντιδρούσε περίεργα απέναντι στις κατευθυντήριες οδηγίες που εφαρμόζονται σ’ όλο τον κόσμο. Διαπιστώνουμε ότι αντάλλαζε μηνύματα με κάποιους εκτός νοσοκομείου. Το να διαπιστωθεί ότι πίσω από αυτήν την ιστορία ήταν επόπτης υγείας που έδινε συμβουλές στην συγκεκριμένη κυρία να σηκωθεί και να φύγει».

Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος «είναι αδιανόητο άνθρωποι της υγείας να εμποδίζουν ασθενείς να διασωληνωθούν». Σύμφωνα με το ίδιο, ο άνθρωπος αυτός που είναι επόπτης υγείας και εργάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δεν είναι ιατρός.

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι κάτι που συναντάμε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μία αντίσταση στην προσπάθεια μας να τους σώσουμε. Πίσω από όλα αυτά υπάρχει ένα κύκλωμα παραπληροφόρησης με παραβατική συμπεριφορά που υπονομεύει τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ υπάρχει ένα νομικό κενό όσον αφορά τη δράση κάποιων αντιεμβολιαστών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν, κρατικός λειτουργός της δημόσιας υγείας αυτή την στιγμή να υπονομεύει το ίδιο το σύστημα που καλείται να υπηρετήσει;».

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα