Ελλάδα

Καραϊβάζ: Bαν που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία «οδηγεί» τις έρευνες

Ποιο είναι το νεότερο καθοριστικό εύρημα από την εξέταση των καμερών.

Parallaxi
καραϊβάζ-bαν-που-πιθανότατα-χρησιμοπο-745920
Parallaxi

Ένα βαν που όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ είναι σημαντικό και «οδηγεί» τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με την εξιχνίαση.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», το εν λόγω όχημα βρέθηκε σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου. Ενδέχεται ένας από τους δολοφόνους να επιβιβάσθηκε στο συγκεκριμένο όχημα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι, η στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου σημειώθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Αννίνου 29, στον Άλιμο.

Αύριο μάλιστα, συμπληρώνονται δύο έτη από το τραγικό περιστατικό.

«Τυφλό» σημείο

Το νεότερο καθοριστικό εύρημα από την εξέταση των καμερών είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το δίτροχο των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι άλλο ένα όχημα τύπου βαν. Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί   το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της  «Beverly» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα.

Με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ»
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα