Ελλάδα

Καστοριά: Σε εξέλιξη οι έρευνες για το ξενοδοχείο που τινάχτηκε στον αέρα

Όλα τα νεότερα μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Parallaxi
καστοριά-σε-εξέλιξη-οι-έρευνες-για-το-ξ-719941
Parallaxi

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο “Tsamis” στην Καστοριά.Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση του κτιρίου.Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, η οποία ξεκίνησε ήδη από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Μάλιστα, ορίσθηκαν τρεις πραγματογνώμονες που αναμένεται μέσα από έρευνα και το πόρισμά τους, να δώσουν απαντήσεις στα αίτια της έκρηξης και της κατάρρευσης.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ Καστοριά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης που ισοπέδωσε ξενοδοχείο: Απαντήσεις στα αίτια της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο…{loadposition user99} ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ… https://t.co/30nhwJBNJS pic.twitter.com/WRKYN1WZer

— Ioannina24.gr (@ioannina24) February 6, 2021

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική με σήμα της στην περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε την συνδρομή πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ.

Ακόμη, ειδικό κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών θα μεταβεί από τη Θεσσαλονίκη στην Καστοριά.

Θα εξεταστεί επίσης υλικό από κάμερες παρακολούθησης ακόμη και από παρακείμενα κτίρια κοντά στο ξενοδοχείο.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου γινόταν χρήση υγραερίου, ενώ οι δεξαμενές τροφοδοσίας παραμένουν άθικτες σε χώρο εκτός του κτιρίου.

Το ξενοδοχείο «Tsamis», είχε ανακαινισθεί μόλις το 2010 και διέθετε 75 κλίνες και πέντε σουίτες. Αποτέλεσε ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς.

Είχε κτιστεί κοντά στη λίμνη. Το ξενοδοχείο συνέβαλε αρκετά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα