Top

Κατάληψη από την Ρωσία στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και το αεροδρόμιο του Hostomel, ενώ Αμερικάνοι θεωρούν ότι το Κίεβο θα πέσει σε 96 ώρες

Parallaxi
κατάληψη-από-την-ρωσία-στους-σταθμούς-887790
Parallaxi
twitter

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τις μάχες έξω από το Κίεβο να είναι σφοδρές, υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων τέθηκε και ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αδύνατο να πει κανείς αν το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές και έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρώπη. Είπε, επίσης, ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Hostomel, κοντά στο Κίεβο.

Και ενώ η Ρωσία σφυροκοπεί όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, μια εκτίμηση τριών αμερικανών αξιωματούχων δεν είναι καθόλου ευοίωνη για τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Οι τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο Newsweek και είπαν πως μέσα σε 96 ώρες οι Ρώσοι θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Κίεβο. Οι Ουκρανοί – λένε οι αξιωματούχοι- δεν μπορούν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην πρωτεύουσα η οποία ήδη πολιορκείται από ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν πως στόχος της Μόσχας στο Κίεβο είναι να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν ή αλλιώς να τις καταστρέψει. Μάλιστα λένε πως όταν πέσει η πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα θα πέσει και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη ενός ανώτερου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Ρωσίας. Ο ίδιος είπε στο Newsweek: «Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες»

Πάντως και κάποιοι Ουκρανοί δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του πολέμου με τη Ρωσία. Πηγή κοντά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να πέσει σε 96 ώρες, αλλά τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζελίνσκι θα καταρρεύσει.

Ισχυρές εκρήξεις στα περίχωρα της Μαριούπολης

Σφοδρά πυρά και εκατοντάδες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στα περίχωρα της Μαριούπολης, ανέφερε μια διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται με τους Ρώσους εισβολείς σε τρία μέτωπα.

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση, από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, εναντίον ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγη : in.gr | ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα