Ελλάδα

Καταγγελία: «Δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας για κορονοϊό στα εργοστάσια της Σκύδρας»

Είκοσι νέα θετικά κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Πέλλα από τους συνεχείς ελέγχους του ΕΟΔΥ στην περιοχή, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Parallaxi
καταγγελία-δεν-τηρούνταν-τα-μέτρα-ασ-633319
Parallaxi

Διάτρητα είναι τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στη Σκύδρα Πέλλας όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας κ. Γιάννης Διάκογλου.

Ο κ. Γιάννης Διάκογλου μίλησε στο Mega και υποστήριξε πως οι εξελίξεις με τα κρούσματα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας αλλά και άλλα εργοστάσια της περιοχής ήταν αναπόφευκτο να συμβούν διότι, όπως είπε, δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας.

«Βλέπαμε τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους να έχουν πάνω από 50 άτομα, ο ένας πάνω στον άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διάκογλου. Κατήγγειλε επίσης πως πριν από μια εβδομάδα, κάποια μέτρα προστασίας λήφθηκαν μετά την παρουσία μελών του Συνδικάτου έξω από το εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Ο κ. Διάκογλου αναφέρεται και στο θέμα με τα μεροκάματα των εποχικών εργαζομένων εν μέσω του προβλήματος του κορονοϊού.

Στο μεταξύ 32 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Πέλλα από τους συνεχείς ελέγχους του ΕΟΔΥ στην περιοχή, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας. Ειδικότερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνέχεια των ελέγχων, που διενεργούν 18 κλιμάκια, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας -από την Παρασκευή 2/10 έως και την Κυριακή 4/10- συγκεκριμένα στους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας έχει πραγματοποιήσει 1479 rapid test εκ των οποίων τα 20 έχουν βρεθεί θετικά.

ΠΗΓΗ: MEGA / ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα