Καταγγελία Δημάρχου Πύργου: Άτομα σε κατ’οίκον περιορισμό κυκλοφορούν κανονικά

Άτομα που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βγαίνουν κανονικά καταγγέλλει ο δήμαρχος Ηλείας.

Parallaxi
καταγγελία-δημάρχου-πύργου-άτομα-σε-κ-563503
Parallaxi
Eικόνα Στιγμιότυπο Βίντεο Σκαϊ

Άτομα που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βγαίνουν κανονικά καταγγέλλει ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για τις επόμενες δύο εβδομάδες και τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους. 

Δείτε Επίσης: Τα σχολεία που είναι κλειστά σήμερα στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Ηλείας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για το θέμα:

«Υπάρχει ανησυχία και ο χειρότερος αντίπαλος είναι η μη συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι έρχονται καράβια με ξένο κόσμο από την Πάτρα και επίσης θέλω να πω ότι αυτός ο οποίος έχει στενή επαφή με ύποπτο κρούσμα και είναι σε κατ οίκον περιορισμό, βγαίνει έξω κι έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα τότε αυτός διαπράττει αδίκημα γιατί δεν υπακούει στις οδηγίες να μείνει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του».

Ο δήμαρχος ανέφερε σχετικά πως: «Υπάρχουν άτομα που ενώ υποχρεούνται να μείνουν σπίτι, βγαίνουν είτε για να ψωνίσουν είτε για να πάνε στο καφενείο και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να ασχοληθούν και οι δικαστές με αυτό το θέμα για να συμμορφωθούν. Η Πολιτεία θα πρέπει να έχει πιο ενεργά αντανακλαστικά και επίσης πρέπει να γίνει μετακίνηση προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου γιατί υπάρχουν γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα».

*Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα