Top

Ουρές στα εμπορικά καταστήματα- Πού θα πραγματοποιούνται σήμερα rapid test

Ανοικτά σήμερα καταστήματα, mall και σούπερ μάρκετ.

Parallaxi
ουρές-στα-εμπορικά-καταστήματα-πού-θα-734226
Parallaxi

Στα καταστήματα ξεχύθηκαν το Σαββατο οι καταναλωτές, μετά και την κατάργηση του SMS.

Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση του κόσμου στα καταστήματα της Ερμού.

Οι Αθηναίοι ψώνισαν χθες χωρίς περιορισμούς και αφήνοντας πίσω το click away και το click inside.

Μάλιστα σχηματίστηκαν σε περιπτώσεις ουρές.

Η βόλτα για τα ψώνια συνοδεύτηκε για τους περισσότερους με ένα καφέ ή φαγητό.

Ανοιχτά σήμερα καταστήματα, mall και σούπερ μάρκετ -Τα ωράρια λειτουργίας

Υπενθυμίζεται ότι, ανοικτά θα είναι σήμερα Κυριακή (16/5), τα καταστήματα της χώρας, όπως ορίζει η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη Κυριακή, 23 Μαΐου.

Για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των shops in shop, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια το ωράριο που μπορούν να λειτουργήσουν είναι διευρυμένο και ξεκινά από τις 7 το πρωί, φτάνοντας μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σούπερ μάρκετ και τις άλλες κατηγορίες Η ΚΥΑ για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αφορά και τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30. Εξαιρείται του ωραρίου λειτουργίας η παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, καθώς και τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν με βάση τις ειδικές διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση στα καταστήματα θα πρέπει να τηρείται η αναλογία:

• ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ • ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική και γι’ αυτό θα είναι καλό να προηγείται επικοινωνία με το κατάστημα.

Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο

Πώς σκοτώνει η Covid-19 και από μακριά

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται, όσα έχει ήδη αφήσει πίσω της αναφορικά με προβλήματα υγείας αρχίζουν να φαίνονται πιο καθαρά.

Όπως μετέδωσε το Έθνος μια εργάτρια στις ΗΠΑ, δεν ήθελε να περάσει την πόρτα νοσοκομείου ή διαγνωστικού κέντρου από τον φόβο να μην κολλήσει κορονοϊό, οπότε προσπάθησε να αγνοήσει τον πόνο που ένιωθε και μήνες μετά διαγνώστηκε με καρκίνο στο 4ο στάδιο!

«Ελπίζω να είναι απλά μια μόλυνση» , σκεφτόταν όλον αυτό τον καιρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για περισσότερο από έξι μήνες, η 48χρονη εργάτρια επιχειρούσε να αγνοήσει τον πόνο στο στήθος της. Φοβόταν να δει κάποιον γιατρό εν μέσω πανδημίας, φοβόταν για τη δουλειά της, την ικανότητά της να φροντίζει τα τρία παιδιά της.

Εξαιτίας του ιού.

«Μου κάνουν εξετάσεις και τώρα πρόκειται να με βάλουν σε ένα μηχάνημα για το τσεκ-απ», πληκτρολόγησε η Τερέζα.

Τελικώς βρέθηκε μια μεγάλη μάζα στο στήθος της.

Είναι φανερό ότι εξαιτίας του ιού προέκυψε μια ακόμα κρίση. 

Υπάρχει ένας αριθμός καρκινοπαθών που δεν διαγνώστηκαν ή δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία καθώς οι ασθενείς ανέβαλαν τον έλεγχο και καθώς οι κλινικές και τα νοσοκομεία ανέστειλαν βιοψίες και χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπείες.

Στην χώρα μας, έχουν μειωθεί οι ασθενείς που υποβάλλονταν σε προληπτικό έλεγχο. Ο κ. Ηλίας Αθανασιάδης, ογκολόγος – παθολόγος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη «Καθρέφτης» επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

Οι 3 προϋποθέσεις για να βγάλουμε τις μάσκες

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο να βγάλουμε τις μάσκες μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε ο κύριος Βατόπουλος «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη μάσκα» και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό «όταν ο μισός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί». Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά, για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο». «Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος που ασχολείται στον τουρισμό. Ταξιτζήδες, υπάλληλοι αεροδρομίων κλπ Ο δείκτης θετικότητας αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένος».

Πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα rapid tests -Σε 45 σημεία σε όλη την Ελλάδα

45 είναι τα σημεία σε όλη την επικράτεια, στα οποία θα πραγματοποιούνται σήμεραωrapid tests.

Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα εξής σημεία:

Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 09:00 -15:00. Δ. Κηφισιάς, Άλσος Κηφισιάς (Ανθοκομική Έκθεση – Είσοδος από Ηρώδου Αττικού), 09:30 -15:00 Δ. Αγ. Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου 55, Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, 09:30 -15:00 Νότια Πύλη ΔΕΘ, 09:00-15:00 Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, 08:00-20:00 Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, 11:00-17:00 Ίδρυμα Τσώνη, Ναύπακτος Κοινότητα Περιθωρίου, Αιτωλοακαρνανία Πλατεία Μεσολογγίου Γ.Ν. Ναυπλίου, 09:00 Δημαρχείο Άρτας, 09:00-15:00 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας Θεατράκι-Μαρίνα, Πάτρα Ορχομενός Βοιωτίας Καρυά Βοιωτίας Εξεταστήριο ΕΟΔΥ, Θ. Ζιάκα 23, Γρεβενά, 09:00-15:00 Κέντρο Ενημέρωσης Δήμου Δράμας, 09:00 ΟΑΕΔ Καρπενησίου Κεντρική Πλατεία Πύργου Κοινότητα Αγγελοχωρίου Νάουσας, 10:00-15:00 Κεντρική Πλατεία Πύργου, 09:00-14:00 Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Ηράκλειο Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο Περιφέρεια Ηπείρου Κεντρικός Λιμένας Καλύμνου Πλατεία Ν. Πλαστήρα, Καρδίτσα, 10:00-15:00 Κοινότητα Καλογριανών, Καρδίτσα Λ. Κύκνων, Καστοριά Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας Πλατεία Πτολεμαΐδας Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, 09:00-14:00 Κάτω από τη Γέφυρα Πηνειού, Λάρισα, 09:00-15:00 Κεντρική Πλατεία Λάρισας, 09:00-15:00 Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Νικολάου, Λασίθι Πλατεία Νάουσας, Πάρος Δημαρχείο Γιαννιτσών Πλατεία Μικρών Καταρρακτών, Έδεσσα Παραλία Πρέβεζας Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή Καμάρες κτιρίου Περιφέρειας, Ρόδος, 09:00-14:30 Drive through Φαληράκι/ Καλυθιές, Ρόδος, 09:00-14:30 Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία, 09:00-13:00 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας Νέα Μουδανιά (κλειστό γυμναστήριο), Χαλκιδική, 10:00-14:00

Με πληροφορίες από Mega/ Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα