Ελλάδα

Καθαρίζεται το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι

Πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες.

Parallaxi
καθαρίζεται-το-επίμαχο-οικόπεδο-στο-μ-353629
Parallaxi

Περίπου ένας μήνας θα χρειαστεί για να καθαρίσει το οικόπεδο στη Μάτι απο τα χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που έχουν απορριφθεί εκεί, δήλωσε σήμερα γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που εποπτεύει τον καθαρισμό.

Ο κ Καραγιάννης ευχαρίστησε τις τέσσερις κοινοπραξίες που συμβάλουν με τα συνεργεία τους στον καθαρισμό. Πρόκειται για τις εταιρίες ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ-ΑΒΑΞ και ΜΕΤΚΑ. Όλη η καύσιμη ύλη μεταφέρεται στα λατομεία της εταιρεία ΤΙΤΑΝΙΑ όπου θα γίνει η επεξεργασία της, ανέφερε ο κ Καραγιάννης.

Παλαιότερα είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο, εταιρείες να αναλάβουν δωρεάν το θρυμματισμένο ξύλο και να το διαθέσουν στην αγορά με τα προϊόντα τους. Τελικώς, όμως, θεώρησαν ότι τα έξοδα μεταφοράς ήταν υψηλά και ότι η ποιότητα των προϊόντων τους θα υποβαθμιζόταν.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει επανειλημμένα τον καθαρισμό του οικοπέδου, το οποίο μάλιστα αποκαλούσαν «πυριτιδαποθήκη» και φοβούνταν το ενδεχόμενο πρόκλησης νέας πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευθεί στις προγραμματικές του δηλώσεις την περασμένη Δευτέρα ότι η καύσιμη ύλη θα απομακρυνόταν από το σημείο. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε πρόσφατα έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρέμβει άμεσα, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά: Δημοσιοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το Μάτι 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα