Διεθνή

Κάθε μέρα 26.000 νέα κρούσματα στην Ευρώπη

O ρόλος των νέων στην επανεμφάνιση της πανδημίας

Parallaxi
κάθε-μέρα-26-000-νέα-κρούσματα-στην-ευρώπη-643174
Parallaxi

corona

Η Ευρώπη αναφέρει 26.000 νέες περιπτώσεις κοροναϊού καθημερινά – ΠΟΥ

Οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν κατά μέσο όρο 26.000 νέες περιπτώσεις κοροναϊού καθημερινά, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του γραφείου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στην Ευρώπη και προειδοποίησε για πιθανή επανεμφάνιση της πανδημίας.

Σε ενημέρωση την Πέμπτη το πρωί, ο Χανς Κλουτζ δήλωσε ότι ενώ το «επίκεντρο» της πανδημίας είχε μετακομίσει στην Αμερική, η ευρωπαϊκή περιοχή εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 17% του παγκόσμιου συνόλου των περιπτώσεων κοροναϊού.

Όσα είπε:

”Ο κίνδυνος αναβίωσης δεν ήταν ποτέ μακριά. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι νέες περιπτώσεις αυξάνονται σταθερά κάθε εβδομάδα στην περιφέρεια της Ευρώπης. Υπήρχαν 40.000 περισσότερες περιπτώσεις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, όταν οι περιπτώσεις ήταν στο χαμηλότερο όριο.

Κάθε μέρα , η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια αναφέρει κατά μέσο όρο πάνω από 26.000 νέες περιπτώσεις. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη χαλάρωση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών μέτρων, όπου οι αρχές χαλαρώνουν μερικούς από τους περιορισμούς και οι άνθρωποι αφήνονται.

Ο Kluge είπε ότι η ΠΟΥ Ευρώπης θα συγκαλέσει μια δικτυακή συνάντηση για τα 53 κράτη μέλη της για το άνοιγμα των σχολείων, για να συζητήσουν «συγκεκριμένες ενέργειες που θα  διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση σε ασφαλείς χώρους».

Τέτοιες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένη φυσική απόσταση στο σχολικό περιβάλλον για όλους και την εισαγωγή στοχευμένων μέτρων, γρήγορα και αποτελεσματικά, που θα ταιριάζουν στις τοπικές συνθήκες. Ανοιχτά σχολεία όπου τα επίπεδα ιών είναι χαμηλά, προσαρμογή σχολικών προγραμμάτων και περιορισμός του αριθμού των μαθητών εκεί που οι περιπτώσεις είναι πιο αυξημένες. Φροντίστε διατηρήσετε προσωρινά κλειστά τα σχολεία σε περιοχές όπου η μετάδοση της κοινότητας είναι υψηλή.

Οι νέοι θα διαδραματίσουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, δήλωσε ο Kluge.

Για τις κόρες μου, τους εφήβους, όλους εσάς σε αυτό το συναρπαστικό, περιπετειώδες σημείο στη ζωή σας – σας ευχαριστώ για τις θυσίες που κάνατε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από το # COVID19.

Κανένας νεαρός δεν θέλει να χάσει ένα καλοκαίρι. Όμως ανησυχώ πολύ με το ότι όλο και περισσότεροι νέοι καταμετρώνται στις αναφερόμενες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών, οι περιπτώσεις COVID-19 έχουν αυξηθεί από 4,5% στα τέλη Φεβρουαρίου σε 15% στα μέσα Ιουλίου. Ο χαμηλός κίνδυνος δεν σημαίνει κανένας κίνδυνος.

Κανείς δεν είναι ανίκητος και αν δεν πεθάνεις από το # COVID19, μπορεί ταλαιπωρήσει το σώμα σου σαν ανεμοστρόβιλος”, τόνισε.

Πηγή: The Gaurdian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα