Διεθνή

Κάτω από 0 δολάρια το βαρέλι το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο

Η επόμενη εβδομάδα θα φέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορανοϊού

Parallaxi
κάτω-από-0-δολάρια-το-βαρέλι-το-αμερικάν-549776
Parallaxi

Οι τιμές του πετρελαίου των ΗΠΑ κατέρρευσαν τη Δευτέρα σε χαμηλό ρεκόρ καθώς η αγορά συνεχίζει να εξαντλείται από μια επική κατάρρευση της ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι παγκόσμιες μετοχές κλονίζονται καθώς οι επενδυτές προετοιμάζουν περισσότερες εταιρείες για να αποκαλύψουν πόσο κοστίζει η κρίση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ ήταν κάτω από 0 $ το βαρέλι, το χειρότερο επίπεδο από τότε που η NYMEX άνοιξε τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου το 1983.

Εν τω μεταξύ, το FTSE 100 του Λονδίνου (UKX) και το DAX της Γερμανίας (DAX) άνοιξαν λίγο πιο ψηλά, αλλά το CAC 40 της Γαλλίας (CAC40) ήταν ελαφρώς αρνητικό. Το χλιαρό ανοιχτό της Ευρώπης ακολούθησε μια δυσάρεστη μέρα στην Ασία, όπου το Ιαπωνικό Nikkei 225 (N225) έκλεισε σχεδόν 1,2% καθώς η χώρα ανέφερε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν απότομα τον περασμένο μήνα, ενώ ο κοροναϊκός επηρέασε την οικονομική δραστηριότητα. Το Kospi της Νότιας Κορέας (KOSPI) έκλεισε 0,8% χαμηλότερα αφού αγωνίστηκε για θετικό πρόσημο σε μεγάλο βαθμό την ημέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ (HSI) έκλεισε 0,2%, ενώ η Κίνα Shanghai Composite (SHCOMP) έκλεισε 0,5% υψηλότερα. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τη Δευτέρα το ετήσιο επιτόκιο δανείου της κατά 20 μονάδες βάσης στο 3,85%. Η μείωση στο επιτόκιο ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά την περικοπή ενός άλλου βασικού επιτοκίου δανεισμού από την κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Η επόμενη εβδομάδα θα φέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορανοϊού, καθώς εταιρείες όπως οι Netflix (NFLX), Delta Air Lines (DAL) και Chipotle (CMG) αναφέρουν κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020.

Αλλά θα μπορούσε επίσης να φέρει την απαραίτητη ανακούφιση για τις μικρότερες επιχειρήσεις της χώρας. Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είπε στον Jake Tapper του CNN ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κογκρέσου την Κυριακή για την παροχή δισεκατομμυρίων δολαρίων περισσότερο στις μικρές επιχειρήσεις μέσω του Προγράμματος Προστασίας Paycheck.

Πηγή: Cnn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα