Καββαθάς: Θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες δε θα ανοίξουν

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ μετέφερε τους φόβους και τα παράπονα των επαγγελματιών.

Parallaxi
καββαθάς-θα-υπάρξουν-αρκετές-επιχειρ-598796
Parallaxi

Για άνοιγμα της εστίασης χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και την ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Καββαθάς.

«Θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δε θα ανοίξουν, τη Δευτέρα του Πάσχα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε τα καταστήματα εστίασης καλούνται να ανοίξουν, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην τροφοδοσία λόγω των αργιών, ενώ 1 στις 2 δεν έχει ταμειακό διαθέσιμο.

Το δε χρηματοδοτικό εργαλείο που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου πρόκειται για μακρινό σενάριο μιας και η πλατφόρμα καταβολής αιτήσεων δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Νωρίτερα, μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα μπορέσουν να βοηθηθούν από την επιστρεπτέα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, με τον κ. Καββαθά να σημειώνει πως πρόκειται για ελάχιστα χρήματα που δεν αρκούν.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ μετέφερε τους φόβους και τα παράπονα των επαγγελματιών που καλούνται να ανοίξουν χωρίς προετοιμασία και χωρίς ρευστότητα, καθώς και χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργίας.

Τέλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ώρα για τεστ στην εστίαση και ότι το «μεγάλο στοίχημα είναι ο στόχος του καλοκαιριού».

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα