Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή στον Βύρωνα: Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές

Το περιστατικό καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε το σχολείο. 

Parallaxi
κεραμέως-για-ξυλοδαρμό-μαθητή-στον-βύ-480521
Parallaxi

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όταν ζήτησε τον λόγο επειδή η αδερφή του είχε πέσει θύμα bullying καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε το σχολείο. 

Οπως είπε, «έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές».

Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι «έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα στους συγκεκριμένους μαθητές και από σήμερα το απόγευμα θα είναι στο σχολείο μια ομάδα λειτουργών και ψυχολόγων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου. Όπως είπε μια από τις λύσειςείναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του 17χρονου κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία στο ΑΤ Βύρωνα. Στη συνέχεια διενεργήθηκε προανάκριση και σχηματίστηκε δικογραφία κατά έξι ανηλίκων, τεσσάρων Αλβανών και δύο Ελλήνων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα