Ελλάδα

Κεραμέως: Υπήρξαν αστοχίες με τις μάσκες – Θα δοθούν μίας χρήσης

Τι είπε η υπουργός μετά το φιάσκο που δημιουργήθηκε με το μέγεθος των μασκών που μοιράστηκαν στους μαθητές.

Parallaxi
κεραμέως-υπήρξαν-αστοχίες-με-τις-μάσκ-656605
Parallaxi

Τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν στους μαθητές από την ΚΕΔΕ, στα σχολεία της χώρας, σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε, ότι μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές στο διάστημα που θα χρειαστεί.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα παρακολουθεί το μάθημα, ενώ για το θέμα των κρουσμάτων είπε: «Κρούσματα περιμένουμε αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν την ζωή τους με μεγάλη ασφάλεια».

Σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού από γονέα στα Χανιά η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «χθες μου αναφέρθηκε ένα περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονιό που δεν ήθελε τα παιδία του να φορέσουν μάσκα. Μόλις το έμαθα, τηλεφώνησα στον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δε θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας  της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες».

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες». Κατέληξε ότι υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία θα σταλούν σήμερα από τα σχολεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καλυφθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάσταση τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ / iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα