Κέρκυρα: Πλημμύρες ξανά σε χωριά λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Parallaxi
κέρκυρα-πλημμύρες-ξανά-σε-χωριά-λίγες-834657
Parallaxi

Πηγή εικόνων: Corfutvnews.gr

Πλημμύρες καλούνται να αντιμετωπίσουν και πάλι οι κάτοικοι των χωριών Χρυσηίδα, Βυρός και Κουλίνες στην Κέρκυρα καθώς η νεροποντή το πρωί του Σαββάτου (23.10.2021) μπορεί να μην ήταν μεγάλη σε ένταση αλλά προκάλεσε συσσώρευση υδάτων.

Λίγες ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Κέρκυρα, οι κάτοικοι μιλούν για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου οι υποδομές να μπορούν να αντέξουν τη διαχείριση των πλημμυρών και φυσικά κάνουν λόγο για αποζημίωση των πληγέντων.

Στον κόμβο της Χρυσηίδας έως τον Άγιο Προκόπιο, πάνω από 25 οικίες και καταστήματα βρέθηκαν κάτω από το νερό και η κυκλοφορία διακόπηκε, έως ότου οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες της πολιτικής προστασίας να μπορέσουν να απομακρύνουν φερτά υλικά και να δώσουν διέξοδο εκτόνωσης στα νερά, τα οποία έπεφταν από τις 05:00 έως τις 11:00 το πρωί.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε περιοχές της Μέσης Κέρκυρας και στο Νότο προκάλεσε η πρόσκαιρη κακοκαιρία

Πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, σπίτια και αυλές προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα το νησί της Κέρκυρας. Σοβαρές είναι ζημιές που προκλήθηκαν από τη δυνατή απογευματινή βροχή στη νότια Κέρκυρα, κυρίως στο Κάβο, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Πλημμύρες σημειώθηκαν το μεσημέρι και στη μέση Κέρκυρα στην περιοχή της Χρυσηίδας. Εξάλλου νωρίς το μεσημέρι προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού σημειώθηκαν και στο περιφερειακό δίκτυο στην Εθνική οδό Αχιλλείου στη διασταύρωση προς ‘Αγιο Προκόπιο, με συνέπεια να απαγορευτεί για αρκετή ώρα η διέλευση των οχημάτων.

Από την έντονη νεροποντή «φούσκωσε» και υπερχείλισε το φραγμένο ρέμα στη περιοχή του Τσάρου, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν λόγω χαμηλής ορατότητας και στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα