Top

Κικίλιας : Η πανδημία επηρεάζει την ψυχική υγεία – Αυξήσαμε κατά 62% τον προϋπολογισμό

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας.

Parallaxi
κικίλιας-η-πανδημία-επηρεάζει-την-ψυχ-701117
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο απηύθυνε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ανέφερε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες τα εμβόλια που εγκρίνονται θα αυξηθούν ενώ τόνισε ότι βασικό θέμα της σημερινής ενημέρωσης είναι η ψυχική υγεία εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο σχέδιο εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως ότι το «υπουργείο Υγείας, οι συναρμόδιοι φορείς, οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το σύνολο του κράτους εργάζεται πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν μικρά λάθη και κάποιες αστοχίες. Θα πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας» είπε επίσης ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, αναφορά με την ψυχική υγεία είπε πως «αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά 62%, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Την διεύρυνση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας.

Στην επιτροπή θα προστεθεί ένας ακόμη επιστήμονας, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Βασίλειος Παντελεήμονας Μποζίκας, ο οποίος ασχολείται με παγκόσμιες μελέτες που αφορούν στην ψυχική υγεία στο γενικό πληθυσμό.

Μεγάλο εγχείρημα οι μαζικοί εμβολιασμοί – Θα γίνουν και λάθη

Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και θα υπάρξουν και μικρά λάθη ή αστοχίες, ωστόσο η κυβέρνηση θα διορθώνει οτιδήποτε δεν πάει καλά.

Τόνισε ότι ο αριθμός των εμβολίων θα αυξάνεται συνεχώς καθώς το ένα μετά το άλλο τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παίρνουν σειρά για έγκριση. Κάλεσε τους πολίτες με σύνεση να περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν ώστε «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Πηγή: in.gr, skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα