Ελλάδα

Κιλκίς: Αποχή στο πρώτο κουδούνι – Ζητούν αποσυμφόρηση από τα προσφυγόπουλα

Οι γονείς ζητούν μέσα στο προσεχές 15ημερο να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης του σχολείου, μεταφέροντας κάποια από τα προσφυγόπουλα και σε γειτονικές σχολικές μονάδες.

Parallaxi
κιλκίς-αποχή-στο-πρώτο-κουδούνι-ζητο-592475
Parallaxi

Αποχή, με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αξιούπολης στο Κιλκίς, ζητώντας να αποσυμφορηθεί το σχολείο από τα προσφυγόπουλα.

Στο Γυμνάσιο του Κιλκίς αναμένεται να φοιτήσουν μαζί 51 μαθητές της περιοχής και 46 προσφυγόπουλα, τα οποία προέρχονται κατά ένα μικρό ποσοστό από διαμερίσματα σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο και κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τη δομή της Νέας Καβάλας όπου φιλοξενούνται συνολικά 2.000 πρόσφυγες.

«Τα παιδιά από τη δομή δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και σε συνδυασμό με την πανδημία μπορούν να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού δεδομένου ότι ζουν σε σκηνές και δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα οι συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, τα παιδιά δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα όπως λένε να «αποτελούν άθελά τους τροχοπέδη για την εκπαιδευτική διαδικασία» στα δικά τους παιδιά δήλωσε, μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, Κύρος Καλαβάζης.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης που επισήμανε πως έθεσε το ζήτημα στην υπουργό Νίκη Κεραμέως όταν αυτή βρέθηκε προ ημερών στη Γουμένισσα και έλαβε την απάντηση ότι «έχουν δικαίωμα στη μάθηση και τα προσφυγόπουλα».

Οι γονείς από την πλευρά τους ζητούν μέσα στο προσεχές 15ημερο της οιονεί καραντίνας στη δομή της Νέας Καβάλας, να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης του σχολείου, μεταφέροντας κάποια από τα προσφυγόπουλα και σε γειτονικές σχολικές μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι μετά την παρέλευση των δυο εβδομάδων εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Αξιούπολης.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα