Επικαιρότητα

ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης: Όλοι μαζί να κάνουμε πάλι την παράταξη δυνατή

«Φτάνει με αυτούς που έχουν δεθεί δεκαετίες στις καρέκλες», τόνισε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
κιναλ-ανδρουλάκης-όλοι-μαζί-να-κάνου-851297
Parallaxi

Πρόσκληση συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όλων των δυνάμεων που προσδιορίζονται πολιτικά από τις ιδέες της κεντροαριστεράς και του πολιτικού κέντρου, απηύθυνε σήμερα το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

«Η πολιτική μας πρέπει να κοιτάει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν», τόνισε ο ευρωβουλευτής, αφήνοντας αιχμές κατά των συνυποψήφιων του, κυρίως κατά του Γ. Παπανδρέου και του Α. Λοβέρδου. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μοίρα του μικρού κόμματος και να επιστρέψει στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, πρέπει να προτάξει την ανανέωση και την ενότητα. «Ήρθε η ώρα να ανακάμψουμε πολιτικά», τόνισε και εξήγησε ότι η ΝΔ υπηρετεί τους λίγους και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προτάξει καμία εναλλακτική πρόταση. Όπως σημείωσε, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία της εξουσίας και απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει ένα όραμα αλλαγής του πολιτικού συστήματος και σύγκρουσης με τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα.

Απευθυνόμενος στο εσωκομματικό ακροατήριο, ανέφερε ότι όσους συναντά από την παράταξη, στις ομιλίες του σε όλη τη χώρα, του λένε πως ήρθε ο καιρός ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να γυρίσει στο σπίτι του. «Χρειάζεται όμως νέο πολιτικό ήθος και ανανέωση και με ηλικιακά στοιχεία. Φτάνει με αυτούς που έχουν δεθεί δεκαετίες στις καρέκλες», τόνισε και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ένα ανοιχτό κόμμα σε όλο το λαό.

«Εγώ δεν έχω διορίσει κανένα στο κράτος»

Επιτέθηκε δε και σε όσους του ασκούν κριτική, λέγοντας πως αν εκλεγεί αρχηγός, ως ευρωβουλευτής, δεν θα είναι στη Βουλή. «Αυτές οι εκλογές είναι για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τους βουλευτές», είπε και τόνισε ότι η πελατειακή νοοτροπία στο πολιτικό σύστημα και στο κόμμα πρέπει να ανατραπεί. «Εγώ δεν έχω διορίσει κανένα στο κράτος», είπε αφήνοντας αιχμές κατά της παλιάς γενιάς στελεχών του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι ποτέ δεν έχει λοξοκοιτάξει δεξιά η αριστερά. «Πάντα ήμουν ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε και έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως ο ιδρυτής του Κινήματος πάντα κοιτούσε στο μέλλον, προτάσσοντας την ανανέωση, ηθική και πολιτική, και την ενότητα.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά ζητήματα, τάχθηκε υπέρ της εισόδου των χωρών της Βαλκανικής στην Ε.Ε., τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και τάχθηκε κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, προτείνοντας μια ειδική σχέση της γείτονας χώρας με την Ε.Ε., που θα προβλέπει κυρώσεις όταν θα καταπατά δικαιώματα και θα προκαλεί προβλήματα. Κλείνοντας, κάλεσε τους οπαδούς του να μπουν δυναμικά στον εσωκομματικά αγώνα ενόψει των εκλογών της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου, προεξοφλώντας ότι θα βρίσκεται στο 2ο γύρο, και να πάρουν την υποψηφιότητα του στα χέρια τους… Φ.Δ.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα