Ελλάδα

ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Parallaxi
κκε-και-μερα25-θα-καταψηφίσουν-την-κυβέρ-965199
Parallaxi

Την απόφαση τους να καταψηφίσουν την κυβέρνηση της ΝΔ κοινοποίησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25, προβάλλοντας το καθένα τις δικές του θέσεις.

Το ΚΚΕ επισημαίνει, πως η δική του μομφή δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα «που είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης, είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών».

«Δεδομένη και διαρκής» είναι η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του, με την οποία σχολιάζει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Και σημειώνει πως αυτή η μομφή «δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης, είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του».

«Θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση»

Το ΚΚΕ δηλώνει πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας στη σχετική συζήτηση, που θα διεξαχθεί στη Βουλή, αυτά τα ζητήματα και τις «αντιλαϊκές» πολιτικές της κυβέρνησης.

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού», αναφέρει ο Περισσός.

Και προσθέτει: «Αυτή τη μομφή, το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη Βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής». «Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του.

»Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό».

• ΜέΡΑ25: Μομφή στην ολιγαρχία και στις μυστικές της υπηρεσίες

Κάλεσμα σε μία συνολική μομφή στην ολιγαρχία και τις πολιτικές της, που χρειάζονται τα ανδρείκελα της ΕΥΠ και την καταστολή για να επιβάλλουν την νέα λεηλασία σε βάρος των πολλών, απευθύνει το ΜέΡΑ25 προς την κοινωνία υποστηρίζοντας πως η συνολική μομφή, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ρήξη που προτείνει κόμμα με το συνολικό πλαίσιο αφαίμαξης και «αποδημοκρατικοποίησης».

«Οι πολύ λίγοι με τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και των μνημονιακών προκατόχων του -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- κερδοσκοπούν ασύστολα» σχολιάζει επίσης το ΜέΡΑ25 για να υπογραμμίσει τα εξής:

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πάρα πολύ σοβαρό και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα είχε ήδη παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός, ιδιαίτερα μετά και την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που επιβεβαιώνει “νόμιμες” επισυνδέσεις σε βάρος Υπουργού της Κυβέρνησης και ανώτατων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη.

»Αυτό όμως δεν δίνει το άλλοθι στα μνημονιακά κόμματα να προβούν σε μια νέα κοκκορομαχία, η οποία θα αφήνει απέξω τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου και θα εστιάζει σε μία κακοφωνία, όπου δεν θα συζητηθεί καν το θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών, στο οποίο συνέβαλαν όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, όπως άλλωστε φάνηκε και από την πρόσφατη συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα