Ελλάδα

Κολωνός: Η ΕΛΑΣ για την σύλληψη της μητέρας της 12χρονης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για το σχετικό ένταλμα

Parallaxi
κολωνός-η-ελασ-για-την-σύλληψη-της-μητέ-899224
Parallaxi

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τη μητέρα της 12χρονης, αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία.

Η 37χρονη συνελήφθη σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση- και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη της μητέρας της 12χρονης

«Συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Πώς έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη της μητέρας της 12χρονης

Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή του Κολωνού και τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό από τον κατηγορούμενο, αποκάλυψαν την εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης, στην υπόθεση του συστηματικού βιασμού της κόρης της.

Σε βάρος της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας από κοινού και αυτή την ώρα εξετάζεται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου του 53χρονου, φαίνεται ότι επέσπευσε τη διαδικασία της σύλληψης της μητέρας του κοριτσιού, που είχε μπει από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών. Οι αρχές είχαν διαπιστώσει μια αφύσικα συχνή επικοινωνία της γυναίκας με τον Ηλία Μίχο, με μεγάλο αριθμό ανταλλαγής μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι η μητέρα της 12χρονης εργαζόταν ως καθαρίστρια στην επιχείρηση του 53χρονου, ενώ εκεί βοηθούσε και το κορίτσι. Υποψίες είχαν κινηθεί και από το γεγονός ότι η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί τον εφιάλτη που ζούσε η ανήλικη για αρκετούς μήνες, πηγαίνοντας στα ραντεβού που έκλεινε ο κατηγορούμενος μαστροπός που την εξέδιδε επί πληρωμή, χρησιμοποιώντας γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή.

Μάλιστα ακόμα και όταν το κορίτσι εμφανίστηκε στο σπίτι με ακριβό κινητό, η μητέρα δεν αναρωτήθηκε ποτέ, πως το απέκτησε και οι μόνοι που φαίνεται να αντέδρασαν ήταν άλλα συγγενικά της πρόσωπα. Τα παραπάνω είχαν τεθεί υπόψιν των αρχών που σε συνδυασμό με τα ευρήματα που προέκυψαν κατά την ανάσυρση δεδομένων από το κινητό του 53χρονου, οδήγησαν τελικά στη σύλληψη.

Λίγες ημέρες πριν, η μητέρα σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγος του 53χρονου, επιχείρησε να την δωροδοκήσει για να μην καταγγείλει τη σοκαριστική υπόθεση στις αρχές. «…μου είπε “Αχ τι να κάνουμε, να σταματήσει η κατρακύλα για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας”. Προσπαθούσε να το καλύψει και μου έλεγε παρακαλώντας να μην πάω να το καταγγείλω, αλλά και ότι θα μου φέρει ψυχολόγους και θα με βοηθήσει οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν ήδη γνωστό ότι ο 53χρονος είχε ισχυριστεί ότι θα κατονομάσει άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης στην απολογία του για την υπόθεση, ότι «έστησε όλη την πλεκτάνη εναντίον του».

ΠΗΓΗ: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα