Ελλάδα

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί στους κανόνες για όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας

Η χώρα μας έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε

Parallaxi
η-κομισιόν-καλεί-την-ελλάδα-να-συμμορφ-334654
Parallaxi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, καλώντας την να κοινοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο μετέφερε στο εθνικό Δίκαιο τους ενωσιακούς κανόνες για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας.

Σημειώνεται πως οι κανόνες αυτοί, μαζί με την Οδηγία για τα πυροβόλα όπλα, έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τη δυνατότητα μετατροπής των όπλων συναγερμού και σηματοδοσίας, τα οποία πυροδοτούν μόνον αβολίδωτα φυσίγγια ή ερεθιστικές ουσίες, σε φονικά πυροβόλα όπλα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν επί των τεχνικών προδιαγραφών για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων της διαδικασίας ελέγχου, της συμμόρφωσης και της ανάγκης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών.

Κατά συνέπεια, όφειλαν να μεταφέρουν στο εθνικό τους Δίκαιο τους κανόνες για τα όπλα συναγερμού και σηματοδοσίας έως τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα το Μάιο του 2020. Μετά τη σημερινή αιτιολογημένη γνώμη, όμως, η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε, προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή τους.

Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα