Ελλάδα

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια

Πειραιώς: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει – Κουμουνδούρου: Τι θα γίνει με τις γαλάζιες ακρίδες; - Δεν θα είναι υποψήφιος ο Χειμάρας

Parallaxi
κόντρα-νδ-συριζα-για-τις-υποψηφιότη-995595
Parallaxi

Η ΝΔ με ανακοίνωσης της από το Γραφείο Τύπου του κόμματος απάντησε με καυστικό τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με σχόλιο της Κουμουνδούρου για συγκεκριμένες υποψηφιότητες γαλάζιων στελεχών, τονίζοντας πως «λίγη ντροπή δεν βλάπτει».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ:

«Θέλει πολύ θράσος να βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όταν έχει στα ψηφοδέλτιά του τον καταδικασμένο ομόφωνα και αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος Νίκο Παππά, τον mr. Villa “των 2.000 τη νύχτα” με δάνειο του ΟΕΚ, κ. Ραγκούση, με επιστρεπτέες και με καταγγελίες για παρεμβάσεις ώστε να κουκουλωθεί υπόθεση ανασφάλιστης εργαζόμενης σε συγγενική επιχείρηση, και τον Παύλο Πολάκη, που μέσω προγραφών απειλούσε και στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς και πολιτικούς, τον οποίο έλεγαν ότι θα αφήναν εκτός, αλλά δεν τόλμησαν! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρεις μέρες κράτησε η δήθεν δικαίωση Χειμάρα – Τι θα κάνει με τις άλλες γαλάζιες ακρίδες;»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, ρωτώντας τον αν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στελέχη όπως ο Νίκος Παπαθανάσης, ακόμη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την δήλωση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα, ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές, σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι, μετά τις αντιδράσεις, «προφανώς ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τηρήσει κάπως τα προσχήματα».

Η Κουμουνδούρου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Χειμάρας των απευθείας αναθέσεων, που δήθεν δικαιώθηκε από το ΣΔΟΕ, τελικά δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ», ενώ έκανε λόγο για «το νέο άδειασμα των Αρχών».

«Τώρα μένει ο κ. Παπαθανάσης που με 50.000 ευρώ ‘καθάρισε’ για χρέη 2 εκατ., ο κ. Καππάτος που βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες ανήμπορων δανειοληπτών, ο κ. Μαραβέγιας που εξασφάλιζε εκατομμύρια ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπόδικος κ. Πουλής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο κ. Αβραμόπουλος με τα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια», προσέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσει και… την απάντηση: «Έτσι φαίνεται…».

«Αλλιώς, θα έπρεπε να καθαρίσει το μισό ψηφοδέλτιο του κόμματος των ‘Πάτσηδων’ και των ‘γαλάζιων ακρίδων’», κατέληξε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Χειμάρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Στο μεταξύ ο Θέμης Χειμάρας, που είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του, με την οποία θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ, ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας, «που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως τόνισε, όπου «διέρρευσαν έγγραφο της Εισαγγελίας για συμπληρωματική εξέταση στοιχείων».

«Παρότι δεν υπάρχει κανένα τυπικό κώλυμα και επειδή ο έλεγχος είναι αδύνατο χρονικά να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές, είναι ξεκάθαρο ότι, παρά την κατάρρευση των δήθεν καταγγελιών, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, θα επιμείνουν στα fake news, στα ψέματα και τις συκοφαντίες», υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Και γι’ αυτό το λόγο, αφού τόνισε ότι θα περιμένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα