Ελλάδα

Κόρινθος: Ανήλικοι βανδάλισαν 50 μνήματα σε νεκροταφείο

Πέντε από τους συνολικά 12 δράστες αναγνωρίστηκαν και τρεις έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών

Parallaxi
κόρινθος-ανήλικοι-βανδάλισαν-50-μνήματ-754144
Parallaxi

Μια ομάδα από ανήλικους Ρομά ήταν αυτοί που θέλησαν να «διασκεδάσουν» καταστρέφοντας δεκάδες μνήματα στο νεκροταφείο Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων, το απόγευμα της Πέμπτης.

Πέντε από τους συνολικά 12 δράστες αναγνωρίστηκαν και τρεις έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής τρεις ανήλικοι Ρομά 16, 14 και 13 χρόνων και ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο.

Σε βάρος των πέντε παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία περιλαμβάνει και τον 35χρονο πατέρα των δυο μικρότερων που συνελήφθη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας 12 ατόμων που έκαναν την επιδρομή στο κοιμητήριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε περισσότερους από 50 τάφους, τα μάρμαρα των οποίων έσπασαν με βαριοπούλες οι ανήλικοι βάνδαλοι προκαλώντας την οργή των συγγενών που ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση στο νεκροταφείο. Ο χώρος φυλάσσεται από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ωστόσο, η βάρδιά τους ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

*εικόνα αρχείου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα