Κοροναϊός: 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 45 στο σύνολο

Τα νέα κρούσματα στην χώρα.

Parallaxi
κοροναϊός-14-νέα-κρούσματα-στην-ελλάδα-821-549057
Parallaxi

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 14.

Τα 11 εξ αυτών των περιστατικών είναι συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Ηλεία και τρεις επαφές των ανθρώπων αυτών.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα συνολικά κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανήλθαν στα 45. Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους και τις επαφές τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 66χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής και που είναι πλέον διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι καλή καθώς εμφανίζουν σταθερή ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, μετά και τον εντοπισμό πολλαπλών περιστατικών της νόσου μεταξύ των μελών ομάδας εκδρομέων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, που άλλαξε τα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημίας και στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας, όλοι συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Ηλεία που είχε συμμετάσχει σε εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και η σύζυγος του 67χρονου -που θεωρείται το πρώτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας- ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της κόρης του.

Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν και τις ιχνηλατήσεις των επαφών των ταξιδιωτών και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 400 άνθρωποι.

Σε καραντίνα είναι και 11 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 67χρονο πριν εκείνος διαγνωστεί.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, CNN, Καθημερινή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα