Ελλάδα

Kοροναϊός: Δειγματοληψία σε Σαμαρίνα, ΙΚΑ Λάρισας και Γόννους – Έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον κορωνοϊό

Parallaxi
kοροναϊός-δειγματοληψία-σε-σαμαρίνα-ι-421212
Parallaxi

Στην Σαμαρίνα Γρεβενών, στους Γόννους Λάρισας αλλά και στο ΙΚΑ της πόλης πραγματοποιήθηκε μαζική δειγματοληψία γύρω από το περιβάλλον του 50χρονου άνδρα που χθες βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στη Σαμαρίνα Γρεβενών την οποία επισκέφθηκε ο 50χρονος πριν λίγες μέρες έχουν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 τεστ ενώ κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναμένεται να βοηθήσει το έργο.

Στο ΙΚΑ της Λάρισας πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία με 41 τεστ, καθώς στην υπηρεσία εργάζεται η σύζυγος του 50χρόνου για να ερευνηθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Παράλληλα ιχνηλάτηση πραγματοποιήθηκε στους Γόννους αλλά και σε 14 ανθρώπους από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 50χρονου.

Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται.

Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον κορωνοϊό

Παράλληλα, ξεκινούν από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, οι έλεγχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εφαρμογή των κανόνων προφύλαξης έναντι του COVID-19, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικές κλπ, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, «οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων ορίζονται υπεύθυνες για το έλεγχο των οικονομικών και λοιπών δραστηριοτήτων ως προς την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά τους κορωνοϊού COVID-19.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωστοποιούν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όλους τους ελέγχους που διενήργησαν και τις κυρώσεις που επεβλήθησαν σχετικά. Οι διατάξεις της ΚΥΑ Β2798/11.7.2020 δεσμεύουν αφενός τις επιχειρήσεις και τους φορείς ως προς την τήρηση των κανόνων, αφετέρου καθιστούν υπεύθυνες τις ελεγκτικές αρχές ως προς την εποπτεία, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων αυτών» αναφέρει η εγκύκλιος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναλαμβάνουν να καταρτίζουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα ελέγχων και να αποστέλλουν σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα των ελέγχων της προηγούμενης ημέρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Γ.Γ. Εμπορίου.

Πηγή: larissapress.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα