Διεθνή

Κοροναϊός-Γαλλία: Οι πρώτοι επαναπατρισθέντες από την Κίνα βγήκαν από την καραντίνα

Όλοι επέστρεψαν στη Γαλλία με ειδικές πτήσεις

Parallaxi
κοροναϊός-γαλλία-οι-πρώτοι-επαναπατρ-545891
Parallaxi

Οι πρώτοι Γάλλοι που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα εξαιτίας του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού COVID-19 βγήκαν σήμερα από το κέντρο παραθερισμού κοντά στην Μασσαλία, στο οποίο είχαν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Πρόκειται για συνολικά 181 ανθρώπους που είχαν τεθεί σε καραντίνα σε κέντρο παραθερισμού στο Καρί-λε-Ρουέ από τις 31 Ιανουαρίου μόλις επέστρεψαν από την Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

Αυτοί πήραν όλοι “πιστοποιητικό μη μεταδοτικότητας”, διευκρίνισε στο AFP αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού που διαχειρίζεται το κέντρο.

Την Παρασκευή στις 06:30 τοπική ώρα, οι πρώτοι άνθρωποι που είχαν τεθεί σε καραντίνα οδηγήθηκαν από μέλη του Ερυθρού Σταυρού στην έξοδο του κέντρου καραντίνας, σύμφωνα με έναν από τρεις δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται επίσης σε καραντίνα.

Ορισμένοι αναχώρησαν με δικά τους μέσα καθώς τους παρέλαβαν συγγενείς τους, ενώ οι άλλοι θα επέβαιναν σε οχήματα που εκτελούν δρομολόγια προς σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Όλοι θα μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα τη ζωή τους για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή τους από την Ουχάν, στην κεντρική Κίνα: μεταξύ αυτών δεν διαγνώσθηκε κανένα κρούσμα του νέου κοροναϊού. Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν θα συναντηθεί εξάλλου με ορισμένους από αυτούς στο Καρί-λε-Ρουέ το μεσημέρι.

Μετά την αποχώρηση σήμερα αυτών των 181 ανθρώπων, 44 παραμένουν σε καραντίνα στο ίδιο κέντρο στη Μασσαλία και 113 άλλοι στην Αιξ-αν-Προβάνς, στην ίδια περιοχή.

Από τους 157 αυτούς που παραμένουν σε καραντίνα, 122 θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις 16 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Reuters. Όλοι αυτοί επέστρεψαν στη Γαλλία με διάφορες ειδικές πτήσεις.

Η Γαλλία έχει καταγράψει συνολικά 11 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Στην Κίνα παράλληλα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, στις 13 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 121 νέοι θάνατοι και 5.090 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην ηπειρωτική χώρα, με την προσθήκη των οποίων το σύνολο των κρουσμάτων ανήλθε σε 63.851.

Σε 55.748 ανέρχονται την ίδια ώρα αυτοί που υποβάλλονται τώρα σε θεραπεία, ενώ σε 1.380 οι νεκροί της ιογενούς αυτής πνευμονίας που εμφανίστηκε στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, τον Δεκέμβριο. Ο τελευταίος αυτός απολογισμός των κινεζικών αρχών λαμβάνει υπόψη κάποιους θανάτους που είχαν καταμετρηθεί δύο φορές στην Χουμπέι, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα