Top

Κοροναϊός: Ισπανός μόλυνε τουλάχιστον 22 άτομα- Έλεγε ότι «θα τους κολλήσει όλους»

Τα νεότερα σχετικά με τον ιό ανά τον κόσμο.

Parallaxi
κοροναϊός-ισπανός-μόλυνε-τουλάχιστο-752190
Parallaxi

Ένας κάτοικος της Μαγιόρκας συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών, αφού μόλυνε τουλάχιστον 22 ανθρώπους με τον νέο κορονοϊό, επειδή πήγαινε κανονικά στη δουλειά του και στο γυμναστήριο μολονότι είχε συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του νησιού.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα στα τέλη Ιανουαρίου, αφού καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη Μανακόρ. Τότε, κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ένας εργαζόμενος είχε μολυνθεί αλλά «έκρυβε την ασθένειά του», ανέφερε η αστυνομία.

Λίγες ημέρες πριν εντοπιστεί αυτή η εστία, ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους συναδέλφους του στη δουλειά. Δεν θέλησε όμως να επιστρέψει στο σπίτι του και πήγε να κάνει μοριακό τεστ αφού τελείωσε την εργασία του. Χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα, ξαναπήγε στη δουλειά του την επομένη και, επιπλέον, πήγε και στο γυμναστήριο.

Ο προϊστάμενός του στη δουλειά, όπως και όλο το προσωπικό, επέμειναν να γυρίσει στο σπίτι του επειδή θα μπορούσε να μολύνει τους πάντες. Αργότερα εξήγησαν στην αστυνομία ότι είχε πυρετό, «πάνω από 40 βαθμούς».

Εκείνος ωστόσο τους αγνόησε και πέρασε όλη την ημέρα του στη δουλειά, κυκλοφορώντας σχεδόν παντού. Μάλιστα, κατέβαζε σκόπιμα τη μάσκα του όταν έβηχε και τους έλεγε: «Θα σας μολύνω όλους με τον κορονοϊό».

Αφού έμαθε, αργά την ημέρα εκείνη, ότι ήταν θετικός, οι συνάδελφοί του πήγαν και αυτοί να εξεταστούν. Πέντε από αυτoύς βρέθηκαν θετικοί και μόλυναν πολλά μέλη της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη ενός έτους. Μολύνθηκαν επίσης τρεις άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του στο γυμναστήριο και μετέδωσαν τον ιό στους οικείους τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς από τους 22 ασθενείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Γερμανία-Covid-19: Η καγκελάριος Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να τηρούν τα μέτρα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να τηρήσουν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία προκειμένου να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Και τα δύο κοινοβούλια ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το λεγόμενο «φρένο έκτακτης ανάγκης», την τροπολογία στη Νομοθεσία περί προστασίας από μεταδιδόμενα νοσήματα, που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ευτύτερες εξουσίες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Είναι κάτι καινούριο στον αγώνα μας κατά της πανδημίας. Και είμαι πεπεισμένη ότι χρειαζόταν κατεπειγόντως», είπε η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της. «Εξυπηρετεί τον σκοπό, πρώτα να επιβραδύνουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά να το σταματήσουμε και τέλος να το αντιστρέψουμε», πρόσθεσε.

Covid-19: Παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα

Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία δίνει αγώνα για να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι προσπάθειες περιπλέκονται από το πιο μεταδοτικό στέλεχος Β117 του νέου κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και τη σχετικά βραδεία έναρξη των εμβολιασμών.

Αν ο αριθμός των μολύνσεων μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα συστηματικά τεστ θα βοηθήσουν ώστε να επιτραπεί μια ελεγχόμενη χαλάρωση των περιορισμών, υποσχέθηκε η Μέρκελ. «Και η εμβολιαστική εκστρατεία μας αποκτά ορμή. Είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Είμαι πεπεισμένη ότι αν καταφέρουμε τώρα να μειώσουμε τις μολύνσεις, σημαντικά και γρήγορα, θα μπορούμε να τις χαλαρώσουμε βήμα προς βήμα στο άμεσο μέλλον», συνέχισε.

«Ας κάνουμε τώρα ότι είναι απαραίτητο, ξανά, και όλοι μαζί να επιδείξουμε ο ένας στον άλλον σεβασμό και υπευθυνότητα», κατέληξε.

Γερμανία-Covid-19: Περιορίζονται οι αφίξεις ταξιδιωτών από την Ινδία, η οποία θεωρείται “χώρα υψηλού κινδύνου”

Η Γερμανία θα μειώσει δραστικά τις αφίξεις ταξιδιωτών από την Ινδία, η οποία από αύριο θα περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου, λόγω της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Η νέα μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Ινδία μας ανησυχεί πολύ. Για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις μετακινήσεις ταξιδιωτών με την Ινδία», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Από αύριο Κυριακή, μόνο οι Γερμανοί πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν από την Ινδία προς τη Γερμανία. Θα πρέπει όμως να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε εξετάσεις, να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους.

Πολλές χώρες έχουν λάβει παρόμοια μέτρα για να αποτρέψουν μια επιδείνωση της κατάστασης, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κουβέιτ.

Κύπρος: Έναν θάνατο και 895 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Εναν θάνατο και 895 (ποσοστό θετικότητας: 1,53%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από 58,459 μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), το Σάββατο (24/04/21) στην Κύπρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 61,576.

292 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 70 σε σοβαρή κατάσταση. Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 58,6 έτη. Ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι 298.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φ.Γ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα