Ελλάδα

Κοροναϊός: Όλα τα τελευταία νέα στη χώρα μας σήμερα

Όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με τον κοροναϊό στη χώρα μας

Parallaxi
κοροναϊός-όλα-τα-τελευταία-νέα-στη-χώρ-628662
Parallaxi
Εικόνα: Unsplash

Κατέληξε 76χρονη στη Μυτιλήνη -Στους 313 οι νεκροί

Το πιο πρόσφατο θύμα του ιού στην Ελλάδα είναι μία 76χρονη, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και κατέληξε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Πλέον οι νεκροί από τον κορoνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 313.

Ξανά θετικός 62χρονος γιατρός από την Ορεστιάδα

Γεγονός που έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα, προβληματίζει την ιατρική κοινότητα, καθώς 62χρονος γιατρός ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου ύστερα από συμπτώματα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ενώ έδειχνε να το έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, νόσησε ξανά.

Να σημειωθεί ότι ο 62χρονος γιατρός έχασε από κορονοϊό την 56χρονη σύζυγό του, ενώ από το οικείο περιβάλλον φαίνεται να νόσησε και η πεθερά του.

Συγκεκριμένα, ο 62χρονος παρά το ότι ολοκλήρωσε την αρχική του νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα σε δύο τεστ κορονοϊού, εμφάνισε εκ νέου συμπτώματα, τα οποία ευτυχώς είναι ήπια. Μάλιστα, κάνοντας νέο τεστ έδειξε ότι είναι και πάλι θετικός.

Στο «κόκκινο» η Αττική – Ανακοινώνονται νέα μέτρα – Οι εισηγήσεις των ειδικών

Το «έσκασαν» δύο ασθενείς με κορονοϊό από νοσοκομεία της Αθήνας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς αναζητούν Σομαλό με κορωνοϊό, ο οποίος την Κυριακή «απέδρασε» από την κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, νεαρός Σομαλός, επίσης θετικός στον κορονοϊό, το έσκασε από το Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν, ανοίγοντας το παράθυρο και πηδώντας από ύψος περίπου δυο μέτρων.

Καταλήψεις σε Πάτρα και Χανιά – Αρνούνται να φορέσουν μάσκα οι μαθητές

Κατάληψη κάνουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Πάτρας, καθώς αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις τους, όπως επιβάλουν οι σχετικές διατάξεις για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η σημερινή δεύτερη ημέρα στα σχολεία της πόλης κύλησε ομαλά.

Παρατηρήθηκε μικρότερος συνωστισμός στις εισόδους των σχολείων, ενώ μαθητές και δάσκαλοι φορούσαν μάσκες.

Κατάληψη και στα Χανιά Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία.

ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με την κατήχηση του ιερέα στον αγιασμό εναντίον της μάσκας

Λέσβος: 21 τα κρούσματα κορονοϊού στη δομή του Καρά Τεπέ

Συνολικά 21 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.
Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται και έτσι ο φόβος της διασποράς του ιού γίνεται μεγαλύτερος. Σημειώνεται ότι χθες διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή κυρίως παιδιών και γυναικών.

Μάλιστα χιλιάδες άτομα παραμένουν από την περασμένη Τετάρτη στον κεντρικό δρόμο, στα κτήματα και στους αύλειους χώρους επιχειρήσεων στις μικρές εκ των οποίων έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα αφού δεν λειτουργούν. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ομάδα των παραβατικών κυρίως Αφγανών -εναντίον των οποίων εκκρεμούν και απορριπτικές αποφάσεις σχετικές με αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει και οι οποίοι τρομοκρατούν πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες αποτρέποντας τους από το να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ- καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα (12/9) μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 800 άτομα. Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ 14χρονη στην Αθήνα

Δραματική είναι η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με την νόσο του κορονoϊού τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα τα ηλικιακά όρια στους διασωληνωμένους μειώνονται συνέχώς. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα parapolitika, μία 14χρονη κοπέλα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου στην Αττική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, η 14χρονη είναι κάτοικος της Κηφισιάς Αττικής, όπου το επιδημιολογικό φορτίο εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία – Τι λέει ο άνθρωπος που έφτιαξε 500.000 τεμάχια

Συναγερμός στο ΚΥΤ Σάμου – Εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα

Θετικοί στον κοροναϊό διαγνώστηκαν δύο πρόσφυγες που διαμένουν στο ΚΥΤ Σάμου. Πρόκειται για μία γυναίκα από το Κονγκό κι ένα άνδρα από τη Γκάμπια.

Πλέον έχουν κινηθεί μονάδες του ΕΟΔΥ ώστε να ξεκινήσει η ιχνηλάτησή τους, ενώ και οι δύο έχουν απομονωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν φθάσει στο ΚΥΤ, προκειμένου να αποτρέψουν την έξοδο μεταναστών και προσφύγων από αυτό. Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναμένεται και στη Σάμο να ισχύσει ό,τι και σε άλλες δομές όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα, δηλαδή να ισχύσει ο υγειονομικός αποκλεισμός-καραντίνα της δομής για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αναφέρει: «Αιτούμαστε από τη Πολιτεία την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως δήμος κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με όλες τις Αρχές. Μένουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι, ασφαλείς».

Θετική στον κορονοϊό έγκυος γυναίκα στο ΚΥΤ Λέρου – Διακομίστηκε σε νοσοκομείο αναφοράς

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο. Πρόκειται για μια έγκυο γυναίκα από την Παλαιστίνη, που σήμερα τα ξημερώματα μεταφέρθηκε με συμπτώματα στο Νοσοκομείο του νησιού.

Μετά το τεστ που της διενεργήθηκε και επιβεβαίωσε ότι είναι θετική στον ιό, η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Σε καραντίνα τέθηκαν άμεσα οι επαφές της στο ΚΥΤ, ενώ αρνητικός στον κορονοϊό είναι ο σύζυγός της.

Σύψας: Οριζόντια η εφαρμογή των νέων μέτρων στην Αττική

Τα 4 σημεία στη Θεσσαλονίκη που θα γίνονται από αύριο τεστ covid

Σε τέσσερα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ θα γίνεται από αύριο διαλογή, εξέταση υπόπτων περιστατικών για COVID-19 και εκτέλεση δειγματοληψίας για τεστ PCR.

Πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας Θεσσαλονίκης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου και Αμπελοκήπων. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αυτά τα τέσσερα Κέντρα Υγείας έχουν οργανωθεί και λειτουργούν για την παροχή αρτιότερων υπηρεσιών και τον έλεγχο της διασποράς της COVID-19, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η ένταξη και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 3ης ΥΠΕ. A.Φ.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν θα είναι ούτε σήμερα στην ενημέρωση για τον κορoνοϊό

Το «παρών» στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό δεν θα δώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στη θέση του θα είναι ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να ανακοινώσει τα νέα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης για την Αττική.

Στην ενημέρωση θα είναι και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με σκοπό να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν στα νοσοκομεία.

Θεσσαλονίκη: Έτσι διαχειρίστηκαν την πανδημία οι φαρμακοποιοί

Θετική η 7χρονη που διασωληνώθηκε μετά από τροχαίο στη Νάξο

Ένα κορίτσι 7 χρονών νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά από τροχαίο δυστύχημα που ενεπλάκη στη Νάξο μαζί με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 7χρονη βρέθηκε και θετική στον κορονοϊό μετά από το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατά την εισαγωγή της στη ΜΕΘ και αναμένεται να κάνει και δεύτερο τεστ. Η 7χρονη επέβαινε με την οικογένειά της σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας της. Έχασε τον έλεγχό του και προσέκρουσε σε τοίχο, με τη μητέρα της μικρής να χάνει τη ζωή της και την ίδια να τραυματίζεται ελαφρά όπως ο πατέρας και τα μεγαλύτερα αδέλφια της.

Πηγές: skai.gr, tempo24.news, ΑΠΕ, stonisi.gr, iefimerida.gr, parapolitika.gr, in.gr, ΕΡΤ, vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα