Top

Κοροναϊός: Θλιβερά ρεκόρ ξανά με πάνω από 830.000 νέα κρούσματα

Η εικόνα ανά τον κόσμο.

Parallaxi
κοροναϊός-θλιβερά-ρεκόρ-ξανά-με-πάνω-α-748921
Parallaxi

H εικόνα την ίδια ώρα χθες:

Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών

Η έλλειψη εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού ενδέχεται να αναγκάσει την περιφέρεια της Μαδρίτης να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε την Παρασκευή ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της περιφέρειας.

Η Μαδρίτη, η διοίκηση της οποίας βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με την κεντρική κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, χορηγεί περίπου 275.000 εμβόλια την εβδομάδα, όμως αναμένεται να παραλάβει μόλις 157.900 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech την επόμενη εβδομάδα, είπε σε δημοσιογράφους ο Αντόνιο Θαπατέρο.

«Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα πρέπει να κλείσουμε τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών», είπε. «Χωρίς εμβόλια, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση».

Μια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας δήλωσε πως οι παρτίδες των εμβολίων AstraZeneca και Moderna, που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αποτρέψουν μια τέτοια κατάσταση.

Όπως άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Μαδρίτη μετέτρεψε μεγάλους χώρους όπως το στάδιο Wanda της Ατλέτικο Μαδρίτης σε κέντρα εμβολιασμών επιχειρώντας να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ωστόσο, η υψηλόβαθμη αξιωματούχος της περιοχής της Μαδρίτης Ελένα Ανδράδας διαμαρτυρήθηκε πως η περιφέρεια παραλαμβάνει λιγότερες δόσεις απ’ όσες δικαιούται, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι προσπάθειες για τον εμβολιασμό των ευάλωτων ηλικιακά ομάδων. Η περιφέρεια έχει απόθεμα περίπου 130.000 δόσεων, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Η Ισπανία μετρά σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα και 76.981 θανάτους από τον COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα.

Λουξεμβούργο: Ειδική εκστρατεία για το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα 30 έως 54 ετών

Οι πολίτες του Λουξεμβούργου ηλικίας 30 έως 54 ετών θα μπορούν να εγγραφούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν κατάλογο εθελοντών για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι δόσεις αυτού του εμβολίου του οποίου οι σπάνιες παρενέργειες έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι τώρα ανοιχτό για τους κατοίκους του Μεγάλου Δουκάτου, ηλικίας 55 έως 64 ετών, με προτεραιότητα να δίνεται στα εμβόλια με τεχνολογία mRNA, των Pfizer-BioNTech και της Moderna.

Αλλά “θα ήταν ανεύθυνο να μπουν στην άκρη τα εμβόλια”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ σε συνέντευξη Τύπου. “Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, αλλά θα εγγραφώ για να δείξω ότι το εμβόλιο δίνει περισσότερα από τον κίνδυνο και τον φόβο”, δήλωσε ο 48χρονος φιλελεύθερος ηγέτης.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θέλει “να δώσει στους νέους, οι οποίοι επίσης πλήττονται όλο και περισσότερο από τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και επίσης να διασφαλίσει ότι κανένα εμβόλιο δεν θα πεταχτεί”, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο 72% το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό

Το ποσοστό συμμετοχής στην εκστρατεία εμβολιασμού στο Λουξεμβούργο είναι 72%. 40.352 άνθρωποι έλαβαν τις δύο δόσεις εμβολίου, δηλαδή το 8% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έχει περιοριστεί στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των πολύ σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων που μπορεί να προκαλεί. Η Δανία δεν το χρησιμοποιεί πλέον.

Την Τετάρτη, η εισαγγελία του Λουξεμβούργου ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με τον ύποπτο θάνατο ενός 74χρονου ατόμου που είχε εμβολιαστεί δύο εβδομάδες νωρίτερα με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ανακριτής διέταξε να γίνει νεκροψία για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Χιλιάδες κρούσματα στη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.804 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.123.077, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 219 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 79.847 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Νότια Κορέα: 658 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 4 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 658 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας.

Ινδία: Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων

Η Ινδία κατέγραψε ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων της Covid-19, με 234.692 νέα περιστατικά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για την όγδοη ημερήσια αύξηση ρεκόρ τις τελευταίες εννέα ημέρες.Αργεντινή: Νέο ρεκόρ 29.400+ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, 160 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς επιχειρηματίες και πολίτες αψηφούν τα μέτρα την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν.

Λίβανος: Περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.008 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 506.808.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 45 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.854 νεκρούς μέχρι στιγμής στην αραβική χώρα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χαμάντ Χάσαν υπέγραψε χθες συμφωνίες με το Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προβλέπουν ότι θα προμηθευτούν δόσεις εμβολίων της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές τους, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής επιστροφή στα μαθήματα με φυσική παρουσία το φθινόπωρο.

Ξεπέρασαν τα 280.000 τα κρούσματα στην Τυνησία

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.401 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα ακόμη 86 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην αραβική χώρα της βόρειας Αφρικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 9.639 νεκρούς επί συνόλου 281.777 μολύνσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με τον COVID-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας έχει φθάσει τους 2.311, εκ των οποίων 457 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

powered by Rubicon Project Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 11,7 εκατομμυρίων κατοίκων, τη 13η Μαρτίου, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους 191.625 άνθρωποι, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου.

Πλησιάζουν τους 212.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 4.504 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 480 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 211.693 νεκρούς επί συνόλου 2.299.939 μολύνσεων.

Αλλά ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον κόσμο – πίσω από εκείνους των ΗΠΑ και της Βραζιλίας – είναι χωρίς αμφιβολία υποτιμημένος. Στα τέλη του Μαρτίου, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα στη χώρα, που αποκάλυψαν πως οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 είναι κατά 60% περισσότεροι από ό,τι καταγράφεται.

Στους 500 οι νεκροί στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι άλλοι εννέα ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο να φθάνει έτσι τους 500 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 1.040 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 91.448.

Στην Αβάνα καταγράφηκαν 567 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης στην πρωτεύουσα της Κούβας ανέρχεται σε 363,6 ανά 100.000 κατοίκους, είναι ο υψηλότερος στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που επέβαλε.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Ακόμη τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια μελέτης. Η Αβάνα θέτει στόχο να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας εντός του έτους.

Βραζιλία: Νέο μακάβριο ρεκόρ 3.305 θανάτων σε 24 ώρες

Η Βραζιλία, όπου η πανδημία του νέου κορωνοϊού παραμένει εκτός ελέγχου, κατέγραψε χθες Παρασκευή άλλους 3.305 θανάτους ασθενών με τον COVID-19 και ακόμη 85.774 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το κράτος των 212 εκατομμυρίων κατοίκων μετράει μέχρι στιγμής 368.749 θανάτους επί συνόλου 13.832.455 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη βραζιλιάνικη επικράτεια.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Αυστραλία: Πρώτος θάνατος από θρόμβωση – Ίσως συνδέεται με εμβολιασμό με AstraZeneca

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα