Top

Κοροναϊός: Θρίλερ στη Βραζιλία με πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους συνολικά

Η κατάσταση σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Parallaxi
κοροναϊός-θρίλερ-στη-βραζιλία-με-πάνω-775890
Parallaxi

H εικόνα στον κόσμο σήμερα

Η εικόνα στον κόσμο την ίδια ώρα χθες

Αναλυτικότερα η κατάσταση ανά τον κόσμο:
Βραζιλία: Πάνω από 1.000 θάνατοι σχεδόν 45.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.025 ασθενείς με την Covid-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 44.178 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει τους 501.825 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 17,9 εκατομμυρίων μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Μεξικό: Άλλοι 36 θάνατοι, σχεδόν 1.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 36 ασθενείς με την Covid-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.578 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 231.187 νεκρούς επί συνόλου 2.477.283 μολύνσεων στη χώρα.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει πως ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο αποκάλυψαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ενώ έρευνα που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα τον Ιούνιο υπέδειξε πως πιθανόν έχει μολυνθεί ως και το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

ΗΠΑ: Παράταση ταξιδιωτικών περιορισμών στη διέλευση των χερσαίων συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό έως τις 21 Ιουλίου

Τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η παράταση 30 ημερών έρχεται αφού ο Καναδάς ανακοίνωσε από την πλευρά του την Παρασκευή την παράταση των δικών του περιορισμών που αναμένονταν να λήξουν τη Δευτέρα και βρίσκονται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν συναντήσεις με συναδέρφους τους από τον Καναδά και το Μεξικό.

Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υπογράμμισε ότι κατέγραψε θετικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μαζί με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες στις ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου συνεργάζεται με τον Καναδά και το Μεξικό για τον προσδιορισμό των συνθηκών υπό τους οποίους οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν με ασφάλεια και με βιωσιμότητα.

Γερμανία-Covid-19: Δέκα θάνατοι και 346 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 346 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.722.327, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 10 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 90.395 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΓΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοροναϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων στη Λισαβόνα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα