Top

Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου – Συναγερμός στην Αχαΐα για τα αυξημένα κρούσματα

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
κορονοϊός-ακυρώνονται-οι-παρελάσεις-647843
Parallaxi

κοροναϊός

Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι – Στους 412 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι με κορονοϊό κατέληξαν στη χώρα μας. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 68χρονο και έναν 95χρονο. Ο 68χρονος νοσηλευόταν στο «251 ΓΝΑ» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο 95χρονος είχε επίσης υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο». Έτσι, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 412. Το βράδυ της Κυριακής έχασε τη ζωή του ένας 84χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πέτσας: Ακυρώνονται λόγω κορονοϊού οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Δεν θα γίνουν φέτος οι μαθητικές και η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οπως εξήγησε ο κ. Πέτσας με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της πανδημίας δεν θα διεξαχθούν οι μαθητικές και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Να σημειωθεί ότι ούτε την 25η Μαρτίου είχαν γίνει παρελάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πέλλα: Είκοσι θετικά κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο τριήμερο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι δεκαοκτώ κλιμακίων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας. Από την Παρασκευή 2/10, έως και την Κυριακή 4/10, στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας έχουν πραγματοποιηθεί 1479 rapid test εκ των οποίων τα 20 έχουν βρεθεί θετικά στην covid-19. Πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Έδεσσας 189 (τεστ), στον δήμο Αλμωπίας 554, στον δήμο Σκύδρας 569 και στον δήμο Πέλλας 167.

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αχαΐα – Μέτρα τύπου Αττικής

Νέα μέτρα τύπου Αττικής αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αχαΐα όπου έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες δύο ημέρες. Η κυβέρνηση είχε επισημάνει την ετοιμότητά της στην ανακοίνωση νέων μέτρων σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Διαβάστε περισσότερα:

https://parallaximag.gr/epikairotita/synagermos-gia-ta-afksimena-krousmata-koronoiou-stin-acha%ce%90a-pros-metra-typou-attikis

Κρούσματα σε νοσοκομεία: Συναγερμός στο Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και στο ΕΚΑΒ

Τελευταίο κρούσμα στο νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλευτής χειρουργείου θετικός στη νόσο Covid-19. Είχαν προηγηθεί άλλα δύο κρούσματα στο ίδιο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες. Κρούσματα και στο ΕΚΑΒ Πάτρας, αλλά και σε Κέντρο Υγείας της Αχαΐας. Πληθαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στις υγειονομικές δομές της χώρας. Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όταν αποδείχθηκε από τις εξετάσεις θετικός στην Covid-19, νοσηλευτής χειρουργείου.

Οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου έκλεισαν για απολύμανση. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί ακόμη δύο νοσηλεύτριες με κορονοϊό στο ίδιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στη γαστρεντερολογική κλινική. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και τα τεστ στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Λάρισας. Όμως, αυτά δεν ήταν τα μόνα περιστατικά κορονοϊού σε νοσοκομειακές μονάδες. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κορονοϊός “χτύπησε” και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε διασώστης στον τομέα Αγρινίου, αλλά και διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας Αχαΐας βρέθηκε και δεύτερος γιατρός θετικός. Είχε προηγηθεί η διάγνωση του διευθυντή και παθολόγου του ΚΥ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον ανάρρωση. “Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και δεν εισακουόμαστε. Πρέπει να γίνονται τεστ τακτικά σε όλο το προσωπικό και 7ημερη καραντίνα στους συναδέλφους, που αποτελούν επαφές με θετικά κρούσματα. Επίσης, χρειάζεται βελτίωση στην παροχή τους υγειονομικούς μέσων ατομικής προστασίας”, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σ. Πέτσας: Eίναι πλέον ξεκάθαρο ότι στη χώρα μας έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας

«Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ μία νέα μεγάλη άμεση επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας GR for growth», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορoνοϊός: Αυτά τα μέτρα ισχύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται συνεχώς, η χώρα έχει μπει σε τροχιά μέτρων ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου Covid-19.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια Αττικής ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Διαβάστε περισσότερα:

Κορoνοϊός: Αυτά τα μέτρα ισχύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα:

Λαζανάς: Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα – Μάσκα παντού

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εικόνες συνωστισμού που μπορούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συναυλίες, σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης. Διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος και είπε πως πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό. Τόνισε ότι χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Επίσης πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ίος. Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι πρόσθεσε, προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Λαζανά είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται. Προειδοποίησε ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

Αθήνα: Του έδωσαν εξιτήριο ενώ ήταν θετικός – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος», βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και σχολίασε το περιστατικό με ασυμπτωματικό ασθενή κορονοϊού στο Δρομοκαΐτειο ο οποίος, αφού έκανε το τεστ και χωρίς να πάρει πρώτα τα αποτελέσματα, ζήτησε εξιτήριο, το έλαβε και έφυγε.

Διαβάστε περισσότερα:

Αθήνα: Του έδωσαν εξιτήριο ενώ ήταν θετικός – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ηράκλειο: Σε καραντίνα μητέρα μαθητή σχολείου – Διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό

Αναστάτωση προκλήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όταν έγινε γνωστό ότι η μητέρα ενός μαθητή διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊόΗ νεαρή μητέρα -η οποία δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα- τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες, μαζί με το ανήλικο παιδάκι και τα μέλη της οικογένειάς της.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα μητέρα παιδιού που φοιτά στο σχολείο μας. Η μητέρα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δεν εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με τον COVID 19. Το παιδί θα παραμείνει εκτός σχολείου για δύο εβδομάδες.

Από τη μεριά του σχολείου έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε οι μαθητές/τριες μας να είναι ασφαλείς. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ασφάλεια όλων έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, μιας και δεν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σχολείο. Καλύτεροι σύμβουλοι αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η ψυχραιμία και η σωστή ενημέρωση.

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε για οτιδήποτε σας απασχολεί να έρχεστε σε επικοινωνία με το σχολείο, που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή». Δημοσιοποίησε μάλιστα φωτογραφίες από την απολύμανση που έγινε στους χώρους τους σχολείου, ώστε να καθησυχάσει μαθητές και γονείς.

Γώγος: Μάσκα παντού μέσα και έξω

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας την Πάτρα ειδικότερα, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός: Σε εγρήγορση για τις ταυτόχρονες εστίες μετάδοσης – Στοχευμένες παρεμβάσεις

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, για τις ταυτόχρονες εστίες μετάδοσης της πανδημίας, σε γηροκομεία και κλειστές δομές. To επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική θα απασχολήσει την τακτική τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για να περιοριστεί η διασπορά στις εστίες υπερμετάδοσης.  Την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας συνεργεία του ΕΟΔΥ, διενεργούν εκατοντάδες rapid test. 

Στα Ιωάννινα, βρέθηκαν θετικοί δύο εργαζόμενοι σε γηροκομεία και ήδη ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα γηροκομεία του Άγιου Παντελεήμονα και της Καρδίτσας, όπου βρέθηκαν θετικοί συνολικά 8 εργαζόμενοι.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» δύο τρόφιμοι νόσησαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, και τα δύο άτομα ήταν ασυμπτωματικά. Ο κ. Γιαννάκος τονίζει την ανάγκη, όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού. Νωρίτερα σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβει στο ξενώνα στην οδό Σατωβριάνδου προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ σε τρόφιμους και εργαζόμενους.  Το προσωπικό καθαριότητας του νοσοκομείου, πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας, ζητώντας διασφάλιση της εργασίας του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξάλλου, μετέβη σήμερα στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, στην Αχαΐα, προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, μετά το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού.

Κοτανίδου: Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για πανδημία και τη συζήτηση για ενδεχόμενα μέτρα

Είμαστε στην αρχή μιας εβδομάδας που είναι καθοριστική για την πορεία της πανδημίας, για το που πάει η πανδημία. Αυτή την στιγμή δεν έχουν έλθει στο τραπέζι της συζήτησης της επιστημονικής επιτροπής νέα μέτρα. Θα περιμένουμε 48 ώρες τουλάχιστον να αξιολογήσουμε, ενδελεχώς, τα δεδομένα από την πανδημία, επεσήμανε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας, εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, υπεύθυνη διαχείρισης ΜΕΘ υπ. Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε περισσότερα περιστατικά στις ΜΕΘ, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα πιεστεί. Επεσήμανε ακόμα πως ένα σύνολο από διάφορα πράγματα θα ορίσει αν μία περιοχή είναι στο «κόκκινο» και χρειάζεται να παρθούν και άλλα μέτρα. Προς το παρόν δεν χρειάζεται αυτό πουθενά, σημείωσε.

Παγώνη: «Όχι» σε γενικό lockdown – Να αυξηθούν τα μέσα μεταφοράς

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει γενικό lockdown για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και πως πρέπει να αυξηθούν τα μέσα μεταφοράς, καθώς σε αυτά εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα:

Παγώνη: «Όχι» σε γενικό lockdown – Να αυξηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ζαχαράκη για καταλήψεις: Καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες

Έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Μιλώντας για το φαινόμενο των καταλήψεων στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση.

Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών, που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία». Η υφ. Παιδείας επισήμανε στη συνέχεια ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανιστότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων.
«Αρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε. Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι», επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα