Διεθνή

Κορονοϊός: Η Moderna ξεκινάει εμβολιασμούς σε παιδιά και βρέφη

Πρόκειται για μελέτη με τη συμμετοχή 6.750 υγιών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Parallaxi
κορονοϊός-η-moderna-ξεκινάει-εμβολιασμούς-σ-565156
Parallaxi

Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ξεκίνησε μια μελέτη που θα δοκιμάσει το εμβόλιο Covid σε παιδιά κάτω των 12 ετών, συμπεριλαμβανομένων μωρών ηλικίας έξι μηνών, όπως δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η μελέτη αναμένεται να έχει τη συμμετοχή 6.750 υγιών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Υπάρχει τεράστια θέληση να μάθουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών και τι κάνει», δήλωσε ο Δρ David Wohl, ιατρικός διευθυντής της κλινικής εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος δεν συμμετέχει στη μελέτη.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, η Moderna δοκιμάζει το εμβόλιο σε 3.000 παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Πολλοί γονείς θέλουν προστασία για τα παιδιά τους, και ο εμβολιασμός των παιδιών θα  βοηθήσει στην ανοσία της αγέλης που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη διακοπή της πανδημίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ζήτησε την επέκταση των δοκιμών εμβολίων ώστε να συμπεριληφθούν παιδιά σε αυτήν.

Κάθε παιδί στη μελέτη της Moderna θα λάβει δύο λήψεις, με απόσταση 28 ημερών. Η μελέτη θα έχει δύο μέρη. Στην πρώτη, τα παιδιά ηλικίας 2 ετών έως κάτω των 12 ετών μπορούν να λάβουν δύο δόσεις των 50 ή 100 μικρογραμμαρίων έκαστη. Όσα είναι κάτω των 2 ετών μπορεί να λάβουν δύο λήψεις των 25, 50 ή 100 μικρογραμμαρίων.

Πληροφορίες: nytimes.com

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα