Διεθνή

Κορονοϊός: Όλες οι εξελίξεις παγκοσμίως – Ξεπέρασαν τα 31,88 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

Parallaxi
κορονοϊός-όλες-οι-εξελίξεις-παγκοσμί-647843
Parallaxi

κοροναϊός

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια

Στις 17 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διανομής εμβολίων κατά της COVID-19. Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια αποσκοπεί στην εξασφάλιση της παραγωγής ποιοτικών, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων στην Ευρώπη και στη διασφάλιση ταχείας πρόσβασης σ’ αυτά για τα κράτη μέλη και τους πληθυσμούς τους. Επιπλέον, η στρατηγική αντικατοπτρίζει την παγκόσμια προσπάθεια αλληλεγγύης και διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά εμβόλια το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός: Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα της Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 975.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 200.878 θανάτους και 6.917.263 επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19.

Μια πόλη του κόσμου που όλοι έχουν ανοσία στον ιό

Οι κάτοικοι της πόλης Μανάους στη Βραζιλία, οι οποίοι επλήγησαν σφόδρα από την επιδημία της COVID-19, φέρεται ότι έχουν αποκτήσει πλέον συλλογική ανοσία, η οποία επιτρέπει να βρίσκεται υπό έλεγχο η μετάδοση του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής μελέτης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε περισσότερα:

Μια πόλη του κόσμου που όλοι έχουν ανοσία στον ιό

Τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων για δεύτερη συναπτή ημέρα κατέγραψε η Σλοβακία

Η Σλοβακία, η οποία έχει έναν από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από COVID-19 στην Ευρώπη, κατέγραψε σήμερα για δεύτερη συναπτή ημέρα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων με 360 θετικά τεστ κατά την χθεσινή ημέρα. Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο η Σλοβακία έχει καταγράψει 7.629 κρούσματα από τα οποία τα 3.978 είναι ασθενείς που ιάθηκαν, ενώ έχουν σημειωθεί και 41 θάνατοι.

Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας έξαρσης κρουσμάτων αυτόν τον μήνα παρότι με χαμηλότερο κατά κεφαλήν ρυθμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 1.136 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον λογαριασμό του υπουργείο Υγείας στο Twitter, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 82.809 κρούσματα, περιλαμβανομένων 2.369 θανάτων.

Πώς μία απλή εξέταση αίματος αποκαλύπτει πόσο κινδυνεύει ένας ασθενής με κορονοϊό

Έναν νέο απλό αιματολογικό δείκτη για την πρόγνωση του αυξημένου κινδύνου θανάτου ενός ασθενούς από τη νόσο Covid-19 προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για το εύρος της κατανομής των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RDW), το οποίο προκύπτει από μία απλή γενική εξέταση αίματος.

Διαβάστε περισσότερα:

Βρετανία: Λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από τον κορονοϊό

Η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι κάτω από 10.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε ημέρα με κορονοϊό, λιγότεροι δηλαδή σε σχέση με την περίοδο αιχμής της πανδημίας παρότι ο αριθμός των θετικών τεστ έχει ανέλθει σε παρόμοια επίπεδα με τότε, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“(Την περίοδο αιχμής) υπολογίζουμε μέσα από έρευνες ότι με τον ιό μολύνονταν καθημερινά πάνω από 100.000 άνθρωποι, αλλά ιχνηλατήσαμε μόνο περί τους 6.000 και βρέθηκαν θετικοί. Τώρα υπολογίζουμε ότι μολύνονται λιγότεροι από 10.000 ημερησίως. Αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικά υψηλός αλλά πολύ χαμηλότερος σε σχέση με την περίοδο αιχμής”, είπε σήμερα ο υπουργός στο Sky News.

Η Βρετανία κατέγραψε χθες 6.178 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, το ποσοστό εκείνων που έχουν ένα ψευδώς θετικό τεστ κυμαίνεται κάτω από το 1%.

Μιλώντας στο BBC ο Χάνκοκ δεν απέκλεισε την πιθανότητα οι φοιτητές να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους την περίοδο των Χριστουγέννων για να μειωθεί η εξάπλωση του ιού, αν σημειωθεί έξαρση κρουσμάτων στις πανεπιστημιουπόλεις.

“Δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο ακόμη…δεν αποκλείω τίποτα. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι φυσικά να κρατήσουμε ασφαλείς τους πολίτες και τον ιό υπό έλεγχο”, είπε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον ανώτερο επιδημιολόγο της Σουηδίας συμβουλές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Χάνκοκ απάντησε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει εμπιστοσύνη στον ανώτερο ιατρικό σύμβουλο της κυβέρνησης, τον Κρις Γουίτι.

“Όχι, αντιθέτως…Υπάρχουν, εύλογα, διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων και ο ρόλος του Κρις Γουίτι ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος είναι να προσπαθεί να συνδυάσει όλες αυτές τις επιστημονικές συμβουλές και να παρουσιάσει αυτό που εκτιμά ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιστημονική ανάλυση. Έπειτα λαμβάνουμε αποφάσεις που βασίζονται σε αυτές τις συμβουλές και φυσικά ακούμε τις φωνές από όλο το επιστημονικό φάσμα, είναι λογικό να το κάνουμε”.

Σε άλλες του δηλώσεις στο LBC Radio ο Χάνκοκ δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα παράσχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στην εργασία όταν θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον χειμώνα.

“Αυτό για το οποίο σας διαβεβαιώ είναι ότι θα παράσχουμε όσο μεγαλύτερη οικονομική στήριξη μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντεπεξέλθουν όσο καλύτερα μπορούν”, σημείωσε.

ΔΝΤ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη λόγω κορονοϊού

Η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Διαβάστε περισσότερα:

ΔΝΤ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη λόγω κορονοϊού

Επιπλέον αυστριακές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, μεταξύ άλλων για Πράγα και περιοχές της Γαλλίας

Ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται έντονα τα νέα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και για περιοχές στη Γαλλία, όπως και για χώρες εκτός Ευρώπης, εξέδωσε το μεσημέρι το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και άρση των προειδοποιήσεων για άλλες περιοχές.

Εκτός από την Πράγα, νέες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, οι οποίες θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα (28 Σεπτεμβρίου), υπάρχουν επίσης για τις γαλλικές περιοχές Ile-de-France και Provence-Alpes-Cote dAzur. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν ταξιδιωτικές ελαφρύνσεις, όπως για τη Σουηδία, για την οποία αίρεται η ταξιδιωτική προειδοποίηση που ισχύει εδώ και πολλούς μήνες, ενώ για την Πορτογαλία, η ταξιδιωτική προειδοποίηση θα ισχύει από τη Δευτέρα μόνον για τις περιοχές της Λισαβόνας και του Νόρτε και όχι πλέον για ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα νέες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Ανδόρα και για τις μη ευρωπαϊκές χώρες Αργεντινή, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Ισραήλ, Κουβέιτ και Μαλδίβες, που σημαίνει ότι οι αυστριακές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό ισχύουν πλέον για συνολικά 37 χώρες παγκοσμίως. Λόγω των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων, οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines-AUA) αναγκάζονται να μειώσουν την προσφορά σε πτήσεις, και αρχικά θα πρόκειται για πτήσεις προς Γερμανία και Ελβετία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

Από την περασμένη εβδομάδα ισχύει στη Γερμανία και στην Ελβετία μία ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Βιέννη και από την Τετάρτη η Γερμανία έχει επίσης κατατάξει ως περιοχή κινδύνου και το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ. Το Βέλγιο έχει θέσει στον κατάλογο επικίνδυνων περιοχών τόσο το Φόραλμπεργκ όσο και το ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, ενώ και η Ολλανδία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς όχι μόνον για τη Βιέννη αλλά και για το Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του Τιρόλου.

Προσωρινές ρυθμίσεις ολόκληρων διαδρομών δεν είναι προς το παρόν προγραμματισμένες, και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Αυστριακών Αερογραμμών (που είναι μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa), υπάρχουν λιγότερο συχνές πτήσεις προς Ελβετία και Γερμανία, ή μικρότερα αεροπλάνα, ενώ παρακολουθείται η εξέλιξη της κυκλοφορίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν λιγότερες πτήσεις από τη Βιέννη προς τους ακόλουθους προορισμούς: Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Κολωνία, Μόναχο, Βασιλεία και Ζυρίχη, ενώ οι πτήσεις προς Λειψία και Νυρεμβέργη συνδυάζονται σε μία σύνδεση, η διαδρομή θα είναι πλέον : Βιέννη – Λειψία – Νυρεμβέργη – Βιέννη.

Νέα μελέτη για κορονοϊό: Έχει υποστεί μεταλλάξεις και έγινε πιο μεταδοτικός

Ερευνητές στο Houston δημοσίευσαν την Τετάρτη μια νέα γενετική μελέτη, στην οποία εξέτασαν 5.000 γενετικές αλληλουχίες του κορωνοϊού που αποκαλύπτουν ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί.

Διαβάστε περισσότερα:

Γαλλία: Οι αρχές της Μασσαλίας διαμαρτύρονται γιατί δεν τους ζητήθηκε η άποψη πριν επιβληθούν τα νέα μέτρα

Οι δημοτικές αρχές της Μασσαλίας αντέδρασαν σήμερα οργισμένα εξαιτίας του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων της πόλης διαμαρτυρόμενες ότι δεν τους ζητήθηκε η γνώμη από την γαλλική κυβέρνηση πριν επιβάλλει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν υποχρέωσε τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Μασσαλία να παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα καθώς έθεσε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στην ακτή της Μεσογείου στο ανώτερο επίπεδο συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πολιτικοί της περιοχής χαρακτήρισαν υπερβολικό το μέτρο αυτό και είπαν ότι θα καταστρέψει την οικονομία.

“Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε μια απόφαση για την οποία δεν ζητήθηκε η άποψη του δημαρχείου της Μασσαλίας”, έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της πόλης Μισέλ Ρουμπιρολά.

Το δημαρχείο της Μασσαλίας έχει ζητήσει δεκαήμερη αναστολή της εφαρμογής του νέου μέτρου.

“Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα μειώνονται”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώτος αντιδήμαρχος της πόλης Μπενουά Πεγιάν.

“Δεν υπάρχει τίποτα στην κατάσταση της δημόσιας υγείας που να δικαιολογεί αυτή την κίνηση. Δεν θα επιτρέψω στους πολίτες της Μασσαλίας να γίνουν θύματα πολιτικών αποφάσεων τις οποίες κανένας δεν κατανοεί”, τόνισε η δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο Ρενό Μιζελιέ, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Προβάνς-Αλπ-Κοτ ντ’Αζούρ, όπου υπάγεται και η Μασσαλία, δήλωσε ότι το κλείσιμο της εστίασης συνιστά μια συλλογική τιμωρία για τους κατοίκους της περιοχής.

“Πρόκειται για μια μονομερή, κακοσχεδιασμένη και άδικη απόφαση”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Απαντώντας στις επικρίσεις ο Βεράν έγραψε στο Twitter ότι το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων έχει στόχο να προστατεύσει τους πολίτες της Μασσαλίας επειδή η κατάσταση στο πεδίο της επιδημίας επιδεινώνεται και ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τις τοπικές αρχές Αλλά και η δήμαρχος του Παρισίου Αν Ινταλγκό εξέφρασε την διαφωνία της έπειτα από την ανακήρυξη, χθες, της γαλλικής πρωτεύουσας και των προαστίων της σε “ενισχυμένες ζώνες κινδύνου” που σημαίνει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 10 μμ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε από το δίκτυο BFM η Ινταλγκό αναφέρει ότι τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν χωρίς διαβούλευση.

Ρωσία: Θα προμηθεύσει άλλες 17 χώρες με φάρμακο κατά του κορονοϊού

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας και ο εταίρος του Chemrar θα προμηθεύσουν με το φάρμακο Avifavir 17 επιπλέον χώρες, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση το ταμείο. Το Avifavir εξασφάλισε έγκριση από το ρωσικό υπουργείο Υγείας τον Μάιο και βασίζεται στη δραστική ουσία φαβιπιραβίρη, η οποία αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται ευρέως ως η βάση για τη θεραπεία λοιμώξεων.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρωσία: Θα προμηθεύσει άλλες 17 χώρες με φάρμακο κατά του κορονοϊού

Η Αυστρία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους σκιέρ αλλά τους θέτει «όρους»

Οι σκιέρ στην Αυστρία θα πρέπει αυτό τον χειμώνα να κάθονται στα τραπέζια στα μπαρ και όχι να χορεύουν πάνω σε αυτά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση περιγράφοντας τα σχέδιά της για την διαχείριση των πάρτι μετά το σκι που έχουν πυροδοτήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Τα χειμερινά αθλήματα είναι σοβαρή επιχείρηση για την Αυστρία, μια υπερδύναμη στον χώρο του αγωνιστικού σκι όπου τα άμεσα και έμμεσα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο 15% περίπου του ΑΕΠ της.

Αλλά τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας δεν φημίζονται μόνο για τις υψηλού επιπέδου πίστες που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του αθλήματος.Όταν κλείνουν τα λιφτ, οι σκιέρ μεταφέρονται από τις πίστες στα κατάμεστα μπαρ τα οποία την περασμένη χειμερινή σεζόν έγιναν εκκολαπτήρια του ιού πυροδοτώντας την έξαρση κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων και στο χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ του Τιρόλου.

“Δεν θα υπάρξουν apres-ski όπως συνέβαιναν παλαιότερα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουρισμού Ελιζαμπέτ Κέστινγκερ προσθέτοντας ότι η υποχρέωση των σκιέρ να κάθονται θα ισχύει και για τους εξωτερικούς χώρους.

“Το να είναι κάποιος όρθιος, να χορεύει και να τραγουδάει σε κατάμεστα μικρά μπαρ ή στα μπαρ που έχουν ομπρέλες (σε εξωτερικό χώρο) είναι μια πιθανή πηγή μόλυνσης και παίρνουμε αποστάσεις από αυτό”, πρόσθεσε.

Η ίδια επισήμανε ότι στα κλειστά λιφτ θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και οι επιβαίνοντες θα πρέπει να τηρούν την μεταξύ τους απόσταση του ενός μέτρου, όπως συμβαίνει και με τα μέσα μεταφοράς. Η υποχρέωση των σκιέρ να κάθονται σε τραπέζια συμβαδίζει με τους νέους κανόνες που ισχύουν για τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Αυστρία, η οποία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι το ίδιο υψηλός με εκείνον στα τέλη Μαρτίου, όπου το πρώτο κύμα είχε αρχίσει να μειώνεται λόγω του εθνικού lockdown που είχε επιβληθεί.

Κορονοϊός: Επτά χώρες της ΕΕ στο «κόκκινο» – Δείτε ποιες

Επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ισπανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Μάλτα, παρουσιάζουν μια εξέλιξη της επιδημίας της Covid-19 η οποία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία» και αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, ανακοίνωσε σήμερα εκφράζοντας την ανησυχία του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Διαβάστε περισσότερα:

Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδια για να σωθούν θέσεις εργασίας

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους αλλά με μικρότερο ωράριο, ενώ προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να σώσει κάθε επιχείρηση ή θέση εργασίας.

Ο Ρίσι Σουνάκ είχε αποκλείσει την παράταση του σχεδίου για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στο σύνολό του, το οποίο στήριξε 8,9 εκατ. θέσεις στον ιδιωτικό τομέα στο κορύφωμα της κρίσης τον Μάιο και λήγει τον επόμενο μήνα. Ωστόσο οι νέοι περιορισμοί για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων της COVID-19 δημιούργησε την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα.

“Ο βασικός στόχος της οικονομικής μας πολιτικής παραμένει αμετάβλητος –να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας του κόσμου– αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό πρέπει να εξελιχθεί”, δήλωσε ο Σουνάκ στο Κοινοβούλιο, ανακοινώνοντας το λεγόμενο “Χειμερινό Οικονομικό Σχέδιο” της κυβέρνησης.

Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξει μια νέα επιδότηση μισθών προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με μερική απασχόληση σε βιώσιμες θέσεις εργασίας.

“Η κυβέρνηση θα στηρίξει απευθείας τους μισθούς των ανθρώπων που εργάζονται, δίνοντας στις επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με μειωμένη ζήτηση τη δυνατότητα να διατηρούν εργαζομένους με μικρότερο ωράριο, αντί να τους απολύουν”, δήλωσε ο Σουνάκ στο Κοινοβούλιο.

Είπε επίσης ότι θα παραταθεί η υπαγωγή σε χαμηλότερο συντελεστή στο ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα εστιατόρια έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να στηριχθούν κλάδοι που αντιμετωπίζουν μειωμένη ζήτηση. Η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 7,5% έως τα τέλη του έτους εάν δεν αντικατασταθεί το ισχύον πρόγραμμα αναστολής των συμβάσεων εργασίας που λήγει στα τέλη Οκτωβρίου, από το 4,1% που διαμορφώθηκε τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Ορατός ο κίνδυνος διπλής επιδημίας covid-19 και γρίπης – Καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσίευσε την επικαιροποιημένη αξιολόγηση κινδύνου σχετικά με την πανδημία της COVID-19, παράλληλα με μια δέσμη κατευθυντήριων γραμμών για μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (όπως η υγιεινή των χεριών, η τήρηση φυσικής απόστασης, ο καθαρισμός και ο αερισμός).

Διαβάστε περισσότερα:

Ορατός ο κίνδυνος διπλής επιδημίας covid-19 και γρίπης – Καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπη

Ιράν: Πάνω από 25.000 οι νεκροί λόγω κορονοϊού

Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν λόγω του νέου κορονοϊού αυξήθηκε κατά 175 στους 25.015 σήμερα, ο υψηλότερος στη Μέση Ανατολή, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών Covid-19 στη χώρα να φθάνουν τα 436.319, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στο Ιράν 3.521 νέα κρούσματα. Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών έχουν σημάνει συναγερμό για την αύξηση των κρουσμάτων, καλώντας τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση της ασθένειας. Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι στις χειρότερα πληγείσες επαρχίες πιθανόν να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ακμή: Πώς να αποφύγετε τις εξάρσεις που προκαλεί η μάσκα

Η συνεχής χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη για να προστατευθούμε από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο η μάσκα μπορεί να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αναζωπύρωση της ακμής.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρωσία: 6.595 νέα κρούσματα κορονοϊού και 149 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 6.595 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 12 Ιουλίου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 149 άνθρωποι κατέληξαν από την covid-19 με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 19.948.

Τα νέα στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 1.128.836, τον τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων

Έντονη ανησυχία προκαλούν η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ο αριθμός των διασωληνωμένων, τα βαριά περιστατικά και ο αριθμός των θυμάτων των τελευταίου 24ωρου.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα