Ελλάδα

Κορoνοϊός: Περιοριστικά μέτρα και στα Χανιά

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

Parallaxi
κορoνοϊός-περιοριστικά-μέτρα-και-στα-χ-646001
Parallaxi
Εικόνα: zarpanews.gr

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτi, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

Χανιά: Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά…

Ένα κατατοπιστικό κείμενο του zarpanews.gr για το τι συνέβει στα Χανιά:

Και ξαφνικά εκεί που τα Χανιά ήταν “καθαρά” από κορονοϊό, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται, σε σημείο να ανακοινώνονται νέα περιστατικά σχεδόν κάθε μέρα Κάποιες φορές περισσότερα κι από το Ηράκλειο.

Από τους ξένους τουρίστες το φοβόμασταν αλλά απ’ ότι φαίνεται, έπαιξε τον ρόλο του και ο εσωτερικός τουρισμός. Διότι το θέμα δεν είναι ποιος έφερε τον ιό ή ποιος τον πήρε, το θέμα είναι ότι ο ιός υπάρχει και χτυπάει και την νεολαία.

Η αρχή έγινε με κάποια πάρτι που άρχισαν να γίνονται σε βίλες έξω από τα Χανιά. Από στόμα σε στόμα αλλά και μέσω των social media, το πράγμα δεν άργησε να ξεφύγει…

Τα πάρτι σε σπίτια, νυχτερινά μαγαζιά ή ακόμα και παραλίες, αυξήθηκαν όσο περνούσαν οι μέρες και οι εικόνες συγχρωτισμού άρχισαν να προβληματίζουν τους ειδικούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κρήτη ήταν ανάμεσα στις Περιφέρειες που έκλεισαν τα μαγαζιά από τα μεσάνυχτα, πριν ακόμα και από την Αθήνα!

Και κάπως έτσι άρχισαν να φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα… Όλο και περισσότερα νέα παιδιά αποδείχθηκε ότι ήταν θετικά στον κορονοϊό, ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο πολλοί γνωστοί Χανιώτες να στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα για να κάνουν το τεστ – αρκετά εξ αυτών θετικά – από τον φόβο του στιγματισμού…

Για να μην τα βάζουμε όμως μόνο με τα club και τα beach bar, όπως φάνηκε υπήρξε και μία αντίστοιχη φιλοσοφία στους γάμους αλλά και σε πανηγύρια.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο δεν ήταν λίγοι οι γάμοι που ξεκίνησαν να γίνουν με υπεράριθμους καλεσμένους, αλλά αναγκάστηκαν εξαιτίας των ελέγχων της Αστυνομίας να περιοριστούν στον προβλεπόμενο αριθμό. Ήδη μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, είχαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις. Τουλάχιστον εκεί οι υπεράριθμοι γύρισαν σπίτια τους γιατί σε άλλη περίπτωση πανηγυριού έγιναν και τσαμπουκάδες…

Μέχρι στιγμής έχουν πέσει πάρα πολλά πρόστιμα όχι μόνο σε καταστήματα αλλά και σε πολίτες ενώ λέγεται ότι στο Πρωτοδικείο γίνεται ο κακός χαμός από ενστάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ σοβαρά. Αφήστε τις συνωμοσιολογίες στην άκρη γιατί ο ιός υπάρχει. Είναι εδώ. Και αν δεν προσέξουμε, πολύ σύντομα θα έχουμε άλλα μέτρα, ακόμα και περιορισμούς…

Που σημαίνει, να ετοιμαζόμαστε για τοπικά lockdown, ακόμα και στα Χανιά.. 

Κανονίστε να κλείσει ο Τουρισμός τον Σεπτέμβριο που θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός μήνας…

Πηγή: CNN / zarpanews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα