Ελλάδα

Κορονοϊός: Πώς μία κηδεία προκάλεσε «χάος» σε χωριά Βοιωτίας και Εύβοιας

«Πάνω από 200 άτομα στην κηδεία στο Μουρίκι Θήβας», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Parallaxi
κορονοϊός-πώς-μία-κηδεία-προκάλεσε-χ-636730
Parallaxi

Μία κηδεία, στην οποία, σύμφωνα με καταγγελίες δεν τηρήθηκαν μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, ήταν αυτή που προκάλεσε το «χάος» σε χωριά της Εύβοιας και της Βοιωτίας, αναγκάζοντας ταυτόχρονα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να προχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης, στην ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε τέσσερις συνολικά οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 63χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», παραβρέθηκε σε κηδεία στις 27 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Μουρίκι στη Βοιωτία μαζί με δεκάδες κατοίκους από άλλα χωριά της Θήβας αλλά και της Χαλκίδας.

Πάνω από 200 άτομα στην κηδεία

Όπως είπε η δήμαρχος της Χαλκίδας στο MEGA «στην κηδεία είχαν πάει 30 άτομα απο τα Λουκίσσια». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θήβας είπε ότι «θετική είναι η αδερφή του νεκρού ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της».

Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουρικίου, Τάκη Πέτρου, στην κηδεία είχαν παραβρεθεί πάνω από 200 άτομα ενώ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας.

Όπως είπε ο κ. Πέτρου «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κοροναϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά». Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά – Μουρίκι, Υπατον και Λουτουφι.

ΠΗΓΗ: MEGA / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα