Top

Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
κορονοϊός-σε-οριακή-κατάσταση-τα-νοσο-743155
Parallaxi

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία, δυσοίωνες οι προβλέψεις

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ειδικά σε κλίνες ΜΕΘ.

Χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 751.

Στον σκληρό δείκτη των διασωληνωμένων αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος τόνισε ότι σε αυτή την επιδημία μόνο βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις μπορεί να κάνει κάποιος. «Μπορεί να φτάσουμε και τις 1.000 κλινες ΜΕΘ» πρόσθεσε.

Στη χθεσινη εφημερία του «Ευαγγελισμού» το ένα ασθενοφόρο μετά το αλλό περνούσε την πύλη του νοσοκομείου. Μόνο χθες έγιναν 50 νέες εισαγωγές.

«Αν δεν προσέξουμε και δεν κάνουμε πραγματικά κάποια πράγματα που θεωρώ και εγώ αναγκαία σίγουρα θα φτάσουμε στα νούμερα που είπε ο κ. Τσιόδρας και θα είναι τα πράγματα έτσι άσχημα πρέπει να προσέξουμε» συμπλήρωσε ο Γεώργιος Μπουλμπασάκος.

Τέσσερις μήνες μετα το δραματικό Νοέμβριο που έζησε η Θεσσαλονίκη και η πόλη ζει με το φόβο ενός νέου εφιαλτικού τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Οι εκτιμήσεις που παιρνουμε λένε οτι τις επόμενες ημέρες τα πραγματα θα χειροτερέψουν» πρόσθεσε ο διευθυντής χειρουργικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ισαάκ Κεσίσογλου.

Η Κοζάνη φλέγεται, δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου, Στέλιος Λαμπρόπουλος. «Το νοσοκομείο δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση, χθες είχαμε 98 κρούσματα, μεγάλο νούμερο για μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε το νοσοκομειο «Ευαγγελισμός». «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν έχουν ανάγκη απο ψεύτικα χειροκροτήματα, χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Από σήμερα γίνεται νοσοκομείο Covid και το Θριάσιο, ενω επόμενο θα είναι το Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα.

Μακρή: Προτεραιότητα μας να ανοίξουν τα Λύκεια

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ξεκαθάρισε όμως πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την Κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγηση της η Επιτροπή των Ειδικών.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου μόνο η Γ΄ Λυκείου, η κυρία Μακρή είπε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το Υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης πως αν οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Πρωτοβάθμιας στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρά το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά ξανακλείσουν, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.

Σε ότι αφορά τους μαθητές Λυκείων, η κυρία Μακρή επανέλαβε ότι είναι υποχρεωτικό να προσέλθουν στα σχολεία με βεβαίωση για αρνητικό self test, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα.

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς είπε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά με τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο είναι η σχολική χρονιά να παραταθεί κατά 2 εβδομάδες, μέσα στον Ιούνιο και συμπλήρωσε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

ΠΦΣ: Αναστάτωση στα φαρμακεία – Τι είχαν μέσα οι συσκευασίες των self tests

Διασωληνωμένη έγκυος γέννησε πρόωρα

Μια μητέρα με λοίμωξη COVID-19 γέννησε πρόωρα, ενώ ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου για 20 ημέρες.

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας και του μωρού είναι καλή.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, πέντε ανήλικα παιδιά νοσηλεύονται με Covid-19 στα νοσοκομεία της πόλης.

Πάτρα: Με πνευμονική εμβολή νοσηλεύεται 60χρονος – Είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

Ανοίγει η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση σε εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, που έλαβαν οι δικαιούχοι και καταβάλλεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Απασχολήθηκαν κατά το 2019 – με πλήρη ή μερική απασχόληση – χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020.
  • Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, ή η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά 1 μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα.
  • Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  • Δεν έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας ή το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Σεπτεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021.
  • Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι πρέπει να εισέλθουν µε κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα από σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 10.00 το πρωί, για να επικαιροποιήσουν στοιχεία όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ τους και ο αριθμός του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και να υποβάλουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ότι παρέμειναν άνεργοι κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 και δεν απορρέει υποχρέωση επαναπρόσληψης από τη σύμβασή τους.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-meniaia-apozemiose-epokhika-ergazomenon

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων

Η καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης θα πραγματοποιείται άμεσα μετά από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ και διασταύρωση με τα στοιχεία που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια της καταβολής της έκτακτης αποζημίωσης.

Παπαϊωάννου: Kαμπανάκι για την αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

«Βροχή» προστίμων σε όλη την επικράτεια

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη, 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (66.446) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.636) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.243) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (14) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (962) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
  • (166) στην Αττική, 
  • (119) στη Θεσσαλονίκη, 
  •   (94) στην Κεντρική Μακεδονία,
  •   (91) στη Δυτική Ελλάδα, 
  •   (80) στη Στερεά Ελλάδα,
  •   (78) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
  •   (74) στην Πελοπόννησο,      
  •   (65) στην Ήπειρο,  
  •   (57) στην Κρήτη,  
  •   (46) στα Ιόνια Νησιά,
  •   (31) στη Θεσσαλία,
  •   (30) στο Βόρειο Αιγαίο, 
  •   (21) στη Δυτική Μακεδονία και 
  •   (10) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (167.588) ομοειδείς παραβάσεις.

  • (226) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (220) πρόστιμα των 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 
  • (31) στην Αττική,
  • (28) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (27) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (20) στη Θεσσαλονίκη, 
  • (19) στην Κεντρική Μακεδονία,  
  • (16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (15) στα Ιόνια Νησιά. 
  • (13) στην Ήπειρο,  
  • (13) στην Κρήτη,
  • (13) στη Θεσσαλία,
  • (12) στην Πελοπόννησο,
  • (10) στο Νότιο Αιγαίο και 
  •   (9) στη Δυτική Ελλάδα. 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (48.186) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (46.222) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.964) των (150) ευρώ.

  • (55) παραβάσεις και (14) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

  • σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ σε 6 πελάτες.
  • σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες. 
  • 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-ζαχαροπλαστείου για παραμονή πελατών εκτός του καταστήματος.
  • 6 συλλήψεις για λειτουργία 2 οίκων ανοχής, από 3.000 ευρώ πρόστιμο στις προσωρινά υπεύθυνες και από 300 ευρώ σε 4 εργαζόμενες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
  • από 1.000 ευρώ σε 3 κουρεία/κομμωτήρια για μη τήρηση του προβλεπόμενου καταλόγου,
  • 3.000 πρόστιμο σε κατάστημα μαζικής εστίασης για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες.
  • 3 συλλήψεις και ιδιοκτητών ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο, από 3.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και από 300 ευρώ σε συνολικά 10 πελάτες.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κουρείου.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας-πιτσαρίας, αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες και από 300 ευρώ σε 4 πελάτες.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 παρευρισκόμενους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.931) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.745) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γεωργιάδης: Ζητώ συγγνώμη από τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης

Κουτσούμπας: Χρειάζονται προσλήψεις γιατρών, όχι υποκριτικά χειροκροτήματα

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, παλεύοντας στα νοσοκομεία για την αντιμετώπισή του, ξεκίνησε η συγκέντρωση των εργαζομένων σήμερα , Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

“Απευθύνουμε έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας στην προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Και μάλιστα αυτή η συμβολή σας είναι τόσο μεγάλη, ανεκτίμητη, ακριβώς γιατί γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας” ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

“Ξέρουμε ότι δεν θέλετε τα υποκριτικά χειροκροτήματα και τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα και τα πολλά “μπράβο”. Αυτό που χρειάζεται, είναι εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας και στον “Ευαγγελισμό”. Χρειάζεται να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας για να βρεθούν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και να μπορέσουν να ανασάνουν τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, όπως σήμερα ο “Ευαγγελισμός” που στην ουσία λειτουργεί με την προσωπική αυτοθυσία όλων σας. Χρειάζεται η ένταξη σας εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν υποδομές, εργαστήρια, να υπάρχει επάρκεια όλων αυτών των εργαλείων για να κάνετε αποφασιστικά την δουλειά σας έτσι όπως επιτάσσει η επιστήμη αλλά και οι τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής, των δυνατοτήτων που έχουμε και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο” πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι “αν δεν υπήρχαν οι ανταγωνισμοί των εταιρειών των μονοπωλιακών μεγαθηρίων του φαρμάκου, θα μπορούσε να εμβολιαστεί γρήγορα, μαζικά όλος ο πληθυσμός”.

Σημείωσε ότι οι υγειονομικοί χρειάζονται και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας “για να μην γίνεται αυτός ο χαλασμός στα νοσοκομεία και να μπορούν να κάνουν ουσιαστικά τη δουλειά τους, όχι μόνο σε συνθήκες covid πανδημίας, αλλά και όλη την υπόλοιπη περίοδο”.

“Αυτή τη μέρα, 7 του Απρίλη πέρσι, ανοίξατε έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα υγείας. Θα πρέπει αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί, και σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, στις συκοφαντίες, στις προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, τα υπουργεία, ο κρατικός μηχανισμός που φτάνει μέχρι να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, για να μπορέσετε να ανασάνετε κι εσείς, αλλά κυρίως για να σωθεί ο κόσμος που υποφέρει.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα, που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον “Ευαγγελισμό”, θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων, οι εργάτες και οι εργάτριες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ και των άλλων κλάδων, οι επιστήμονες σε άλλους κλάδους, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες στα χωριά της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι μαθητές, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σαν μια γροθιά, σε συμμαχία όλοι μαζί, για να ανοίξουμε αυτόν τον δρόμο υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επίταξης του ιδιωτικού τομέα, κοινωνικοποίησης αυτού του τομέα, για να μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτά που έχει ανάγκη ο λαός, η εργατική τάξη, οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη σε όλους και όλες” κατέληξε στον χαιρετισμό του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου.

“Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υγεία του λαού”, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό”, Ηλίας Σιώρας, υπενθυμίζοντας ότι έναν χρόνο πριν, “την ίδια μέρα και από το ίδιο σημείο, οι υγειονομικοί ξεκίνησαν να δίνουν μια “διπλή μάχη” ενάντια στην πανδημία αλλά και την καταστολή, καθώς η κινητοποίησή τους είχε τότε φέρει τις δυνάμεις της αστυνομίας στο προαύλιο του νοσοκομείου”.

“Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη”, τόνισε, καθώς τα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ αλλά και οι άλλες κλίνες έχουν “φρακάρει”, ενώ υπογράμμισε την αύξηση της θνητότητας, από την πανδημία και όλες τις άλλες ασθένειες.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είπε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι “αντιμετωπίζουν την καταστολή, τις διώξεις και τις ποινές που επιβάλλει η διοίκηση”.

“Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους “να μετατρέψουμε τη σημερινή μέρα από μια συμβολική εκδήλωση σε μέρα ανάτασης” για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.

Η σημερινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μέχρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας απαιτώντας “προσλήψεις, αυξήσεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό” και “Δώστε λεφτά για την υγεία, έξω οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία”.

Πηγή: MEGA, ANT1, efsyn.gr, news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα