Επικαιρότητα

Κορονοϊός – Συκιές: Αρνητές μάσκας έκαναν μήνυση σε υπαλλήλους του δήμου

Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε θερινό κινηματογράφο - Τι ακριβώς συνέβη

Parallaxi
κορονοϊός-συκιές-αρνητές-μάσκας-έκα-330150
Parallaxi

Μήνυση σε δυο υπαλλήλους του δήμου Νεάπολης Συκεών κατέθεσαν δυο πολίτες,  γιατί δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε Δημοτικό Κινηματογράφο χωρίς τη χρήση μάσκας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Συκεών «σινέ Άλσος», στη Δενδροφυτεία, όταν ένα ζευγάρι πολιτών επιχείρησε να εισέλθει στον κινηματογράφο για την παρακολούθηση της προβολής χωρίς τη χρήση μάσκας.

Ο υπεύθυνος της εισόδου εργαζόμενος τούς ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί, παρουσιάζοντάς τους και το ΦΕΚ που ορίζει ρητώς τα μέτρα ασφάλειας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τους πρόσφερε μάσκες στην περίπτωση που δεν διέθεταν. Οι πολίτες δεν πείστηκαν ούτε από την εργαζόμενη της εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης, με αποτέλεσμα να καλέσουν την Αστυνομία και να υποβάλουν μήνυση κατά των εργαζομένων.

Οι τέσσερις, καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, όπου υποβλήθηκε μήνυση κατά των εργαζομένων στο δήμο. Με εντολή, ωστόσο, του εισαγγελέα Υπηρεσίας, οι μηνυθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς κρίθηκε ότι οι εργαζόμενοι τηρούσαν τις διατάξεις του νόμου και η μήνυση κρίθηκε ανυπόστατη.

«Στο δήμο μας η προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Με κάθε κόστος τηρούμε τους νόμους και συγχαίρω τους εργαζόμενους που έμειναν αταλάντευτοι στο καθήκον τους», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρέμεινε ενημερωμένος για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής του έως τη τελική έκβασή του τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να μην κρατηθούν στο Αυτόφωρο. Τις επόμενες ημέρες, δε, με εντολή του δημάρχου, η Νομική Υπηρεσία θα κινηθεί με βάση τα νόμιμα προβλεπόμενα.

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα