Ελλάδα

Κορυδαλλός: Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει ότι γνώριζε την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου κατά των 2 ανδρών

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν σύνδεση του εμπρησμού στον Ασπρόπυργο με τις δολοφονίες στον Κορυδαλλό.

Parallaxi
κορυδαλλός-η-ελ-ασ-διαψεύδει-ότι-γνώρι-932525
Parallaxi

Ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην οποία υπογραμμίζει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως τα στελέχη της γνώριζαν ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου κατά των δύο ατόμων, που δολοφονήθηκαν στο Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7/6).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που -μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Οι Αρχές εξετάζουν σύνδεση του εμπρησμού στον Ασπρόπυργο με τις δολοφονίες στον Κορυδαλλό

«Σύνδεση» της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό με την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο τα ξημερώματα, σε πάρκινγκ φορτηγών, πίσω από βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο, εξετάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, οι τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε μηχανές, αποβιβάστηκαν , έβαλαν μέσα στο πρατήριο έναν φύλακα και έναν υπάλληλο και τους ακινητοποίησαν υπό την απειλή όπλων. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε νταλίκα την οποία ανατίναξαν. Συνολικά καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο νταλίκες και ακόμα τέσσερα οχήματα.

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από τους δύο άντρες που ακινητοποιήθηκαν υπό την απειλή όπλων από τους τέσσερις δράστες.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν με γρήγορες κινήσεις πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Στον τόπο της επίθεσης έφτασαν και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ εξετάζεται σύνδεση της επίθεσης με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τυχόν «σύνδεση» του εμπρησμού στον Ασπρόπυργο με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Πηγή: ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα